Afbeelding
Foto: Jos van Nunen

"Dit is niet van ons, maar van de gemeenschap"

Algemeen

Sint-Oedenrode - Op 10 november is de officiële opening van de nieuwe sportvelden van RKSV Rhode, een mijlpaal in de geschiedenis van Rhode maar eigenlijk ook van Sint-Oedenrode. Omdat Rhode maar liefst 1120 leden heeft, en 200 vrijwilligers. Omdat het maar een haar had gescheeld of de megaclub had na 50 jaar moeten verkassen vanuit het groene hart van het dorp naar de periferie, aan de zwembadweg. Omdat dank zij de fusie tot Meierijstad voldoende geld beschikbaar was om het terrein om te buigen van risicogebied bij wateroverlast tot model-locatie tégen wateroverlast.

Op woensdag 17 oktober was het 'techniekdag' bij Rhode, gezellig druk, 'technisch' weer en een mooie achtergrond voor het fotomoment. In een rustige kamer in de kantine spreken we met voorzitter Wim van Meijl en zijn rechterhand Hans van Casteren, die over het sportpark gaat.
De vorige mijlpaal werd door Rhode geslagen toen ze verhuisden van het terrein bij kasteel Henkenshage naar de huidige locatie. In die halve eeuw is Rhode zo groot gegroeid, dat er steeds vaker wordt gesproken over sportpark Rhode in plaats van sportpark De Neul. Dat is al zo ingeburgerd dat het zelfs op de website staat, en op de uitnodiging voor de opening. Van Meijl kijkt even naar zijn rechterhand, en bevestigt het. Maar iedereen weet wat er wordt bedoeld, bovendien denkt bij De Neul iedereen aan het zwembad. "Er zit ook nog een kanoclub (Hooidonkse Kano Club), die spreken echter niet over De Neul in hun naamsuiting of locatieaanduiding", vult Van Meijl aan. "Dus is Rhode de enige club op de Neul!

Lees verder in DeMooiRooiKrant van volgende week.