Logo mooirooi.nl
   | Fotonummer: 91e3d5
Foto: Bas van Turnhout
Column

Wanneer komt wie uit welke kast in Odendael?

Volgens wetenschappelijk onderzoek naar internetgedrag zit 80 procent van de mannen in hun onderbroek te surfen. Geen wonder dat er zoveel mannen worden ontslagen op kantoor. Nog een: 9 van de 10 mannen kiezen een vrouw in eerste instantie op haar uiterlijk. Ja, vind je het gek? Die 10e man kiest geen vrouw maar een man. En wat dacht je van deze? Ook hoofdpijn blijkt erfelijk. Klopt ook, want de meeste mensen krijgen het van hun ouders. Vooral pubers hebben er last van. En dan hier het laatste onzinnige onderzoeksresultaat: De faculteit diergeneeskunde in Utrecht heeft eindelijk bewezen dat reptielen groeien naar gelang ze ruimte krijgen in hun terrarium. Dus heren, draag altijd een ruime onderbroek!

Het moge duidelijk zijn, onderzoek betekent meestal vragen naar de bekende weg. Op z'n Roois gezegd; "ge kuntut op oew klompe anvule"! Je weet zelf allang het antwoord, maar om de betrokken (dus vaak boze) burgers gerust te stellen, gooi je er nog even een duur onderzoek tegen aan. Maar dat is weggegooid geld.
In mijn vorige column heb ik mijn verbazing al uitgesproken over dat dure onderzoeksrapport dat in opdracht van de gemeente Meierijstad werd geschreven over duurzaamheid, maar de ambtenaren en bestuurders schijnen dit weekblad niet of nauwelijks te lezen, want ze blijven stoïcijns ieder probleem tackelen met een stom en overbodig onderzoek. Begrijp me goed, ik wil in Veghel geen Heilige toren omduwen, maar dames en heren bestuurders en ambtenaren, natuurlijk moet de Rooise Markt deels autovrij worden en uiteraard moeten de twee Ollandse geitenhouderijen weggekocht worden ten faveure van woningbouw voor starters! Waarom moet dat eerst allemaal weer door een dure consultant "uitvoerig en accuraat" worden onderzocht …voor weet ik hoeveel ton! Bèèèèh!
Zo dat is er uit. Even voor de duidelijkheid, uiteraard zijn er ook vragen waarop je het antwoord niet van tevoren kunt geven. Waarom vallen vogels niet uit de boom als ze slapen? Mannen die zich tot vrouw laten ombouwen, kunnen die nog wel achteruit inparkeren? En waarom kunnen we wel onze ogen maar niet onze oren dichtdoen? Tja … allemaal goeie vragen, maar laten we het in Godsnaam niet onderzoeken. Het leven is een mysterie, en laat dat maar lekker zo.


Meer berichten
 

Wat vindt u?

Ik heb last van vliegverkeer boven Sint-OedenrodeReageren!