Afbeelding
Foto: Jef Geerinckx

Gitaar en fluit centraal bij Mathieu Dirven Concert

Algemeen

Sint-Oedenrode - Tijdens het eerste Mathieu Dirven Concert van dit seizoen op 30 september, wordt de veelzijdigheid van de gitaar en fluit verkend. Docenten Rolf van Meurs en Jef Geerinckx nemen hun leerlingen mee naar kasteel Henkenshage om het publiek te trakteren op een verrassend concert. Zowel leerlingen als docenten zullen in allerlei formaties muziek ten gehore brengen.

Gitaardocent Rolf van Meurs heeft sinds zijn achtste jaar de gitaar niet meer losgelaten. Na zijn conservatoriumtijd in Tilburg behaalde hij zijn masterdiploma in Leuven met grote onderscheiding. Hij trad op in het televisieprogramma 'Opium' en op radio 4 in 'Podium'. Dat hij zijn passie voor de gitaar ook weet over te brengen op zijn leerlingen valt goed te merken. Tijdens het concert is uiteenlopende muziek te horen, bijvoorbeeld van traditioneel Spaanse componisten, maar ook moderne filmmuziek van Yann Tiersen.
Jef Geerinckx is naast coördinator bij Phoenix Cultuur ook dwarsfluitdocent. Hij is daarnaast de drijvende kracht achter het gezelschap Flutonic. Dit ensemble heeft een zeer gevarieerd repertoire. Ze zullen o.a. werk van Grieg en Ravel laten horen.
Tijdens een Mathieu Dirven Concert krijgt talent de ruimte om podiumervaring op te doen en heeft het publiek een laagdrempelige mogelijkheid om in het kasteel te genieten van mooie muziek. Het belooft wederom een prachtig meester-gezelconcert te worden, waarin zowel de 'meesters' als de 'gezellen' het publiek muzikaal weten mee te voeren door een afwisselend programma.
Het koffieconcert begint op zondagochtend 30 september om 11.30 uur in kasteel Henkenshage. Kaarten zijn ter plekke inclusief een kop koffie of thee in de pauze. Reserveren is mogelijk via het e-mailadres mdirvenconcert@rooiskultuurkontakt.nl.