Afbeelding

Sielke van der Burgt verkozen tot covermodel

Algemeen

Sint-Oedenrode – Het stemmen heeft gewerkt! Sielke van der Burgt uit Sint-Oedenrode heeft de meeste stemmen gekregen en wordt daarom covermodel van een magazine dat PicturePeople Fotostudios gaat uitgeven.

Twee weken geleden riep DeMooiRooiKrant op om Sielke aan stemmen te helpen. Haar familie zette ook een hele campagne uit en zo kwamen ze op meer dan 1000 likes. Ruim meer dan haar concurrenten in de fotowedstrijd. Op Facebook bedankte Sielke al de stemmers uitgebreid en liet ze blijken erg blij te zijn met de uitverkiezing.

Niemand had verwacht dat Sielke op haar vijftiende kans zou maken op een verkiezing als covermodel. Jarenlang heeft het gezicht van Sielke namelijk 'dichtgezeten' door een zogenaamde aardbeienvlekm oftewel een hemangioom. Dat is een goedaardige woekering van bloedvaten (goedaardige tumoren). Ze kunnen in alle organen voorkomen. In de huid liggende hemangiomen zijn meestal erg zichtbaar als paarse of rode vlekken of bobbels. In het begin van iemands leven kan het heel gevaarlijk zijn, want het groeit van binnen en van buiten. Bij Sielke bestond de mogelijkheid dat er hemangiomen in haar heel of hersenen zouden komen. Gelukkig werd dat op een gegeven moment uitgesloten. Nu is ze vooral trots dat ze kan laten zien dat het probleem na jaren weg kan zijn. Zo wil ze een voorbeeld zijn voor jonge kinderen die ook een aardbeienvlek hebben.