Afbeelding
Foto: Jeroen van de Sande

Meer aandacht was verdiend geweest

Algemeen

Sint-Oedenrode - Ria Hulsen stuurde afgelopen weekend een brief naar het Eindhovens Dagblad met als onderwerp de SamenLoop voor Hoop. De brief is op donderdag geplaatst, maar niet in zijn geheel. Omdat Ria onder de rubriek Lezerspodium toch iets aan het Rooise volk iets wil vertellen, plaatsen wij bij deze het ingezonden stuk.

Beste redactie,

Met grote verbazing zie ik maandagmorgen in het Eindhovens Dagblad het kleine stukje tekst met een kleine foto over het grootste evenement dat ooit in Rooi plaats heeft gevonden. Met het grote aantal deelnemers was het zelfs de grootste SamenLoop van Nederland!

Daarboven is echter een artikel geplaatst dat twee keer zo groot is. Met een grote foto van een burgemeester die de maat slaat.......op zich niks mis mee en leuk voor Oirschot, maar haalt u de belangrijkheid van zaken nu niet een beetje door elkaar?
Als je hoort dat de organisatie van de SamenLoop al meer dan een jaar aan het vergaderen is om alles geregeld te krijgen… Dan denk ik aan sponsors, podia, dranghekken, containers voor de verkeersregelaars, verkeersborden, een stellage voor de kaarsenzakken, toiletten, catering, reclame, schenkingen, het kinderplein, de artiesten, muziekkorpsen. Kortom, teveel om op te noemen, maar als laatste en zeker niet de minste, de vele, ontzettend vele vrijwilligers die zich hier belangeloos voor hebben ingezet.
Er stonden zo' n negentig partytenten klaar waar alle aangemelde loopgroepen iets lekkers konden maken of hun spulletjes konden verkopen. Dat alles voor het goeie doel, het eindbedrag van een jaar werken en sparen was meer dan 220 duizend euro!

Het was een machtig, prachtig weekend waarin ook 's nachts doorgegaan werd. 24 Uur werd er gewandeld, gepraat, geknuffeld en hier en daar een traantje gelaten. Dat was ook niet zo gek want de emotie was overal voelbaar. De openluchtmis, de verlichte kerk, die de hele nacht open bleef, de kaarsenzakken langs de hele route en de kaarsenceremonie bijvoorbeeld. Alles goed doordacht en van grote emotionele waarde. Alleen het feit al dat er zoveel mensen allemaal bij elkaar kwamen met dezelfde gedachte, dat is toch spectaculair en iets om heel, heel erg trots op te zijn? Daarom had dit evenement zeker meer aandacht verdiend in het Eindhovens Dagblad.

Marion, Irda en Ad, ik noem jullie drie bij naam, omdat het hele jaar door, waar er ook maar iets te doen was om geld in te zamelen, jullie er bij waren. Je zag ze echt overal!  En dat er met de opbrengst weer nieuwe onderzoeken gedaan kunnen worden en die weer nieuwe hoop brengen voor de mensen die met deze ziekte te maken krijgen. Dat is de kroon op jullie werk.......Ik kan alleen nog maar zeggen, het was een geweldig evenement en er zal in Rooi nog lang over nagepraat worden, Chapeau, en bedankt voor jullie tomeloze inzet, het was uniek!

Ria Hulsen. Stompersstraat 6 b Sint Oedenrode