Afbeelding

Open water wedstrijden in Zeeland

Algemeen

Sint-Oedenrode - Het eerste weekend van september stond in het teken van twee open water wedstrijden in Zeeland. Zaterdag werd er gezwommen in het kanaal van Wilhelminadorp naar Goes en op zondag in het kanaal door Walcheren in Vlissingen. Argo werd hier vertegenwoordigd door Roel Janssen.

Op zaterdag zwom Roel naar een zevende plaats op de 500 meter schoolslag in een mooi persoonlijk record van 8.38 minuten Dit is ook de plek die Roel bezet in het landelijk klassement welke wordt opgemaakt na tien keer 500 meter te hebben gezwommen. 's Middags heeft hij nog eens met de heren meegezwommen in het 2000 meter vrije slag programma. Het was een druk bezet programma met een massastart van veertig zwemmers. Roel (witte badmuts bovenaan de foto) behaalde een twaalfde plaats in de tijd 29.45 minuten.
Zondag met goede hoop naar Vlissingen, zou het water een temperatuur hebben van boven de achttien graden. Roel wilde starten op de 5000 meter vrije slag en bij een watertemperatuur onder de achttien graden moest met een wetsuit worden gezwommen.
Aangekomen in Vlissingen bleek het water negentien graden te zijn dus hij heeft de 5000 meter gezwommen. Dit ging erg goed en hij kon mooi aansluiten bij een groepje heren, na een mooie constante race met een eindsprint van 100 meter wist Roel te finishen in 1.19.50, goed voor een nieuw clubrecord. 's Middags de 500 schoolslag voor zijn eigen klassement. Deze verliep vrijwel identiek aan de race van zaterdag met een 20 seconden langzamere eindtijd maar wel een zesde plaats. Op naar de twee Brabantse wedstrijden van aankomend weekend in Sleeuwijk (zaterdag) en Vught (zondag).