Logo mooirooi.nl
   | Fotonummer: 9906d7
Foto: John Kooiman
Meierijstad

Aftrap The Voices of Meierijstad

Meierijstad - Op zaterdag 25 augustus werd in Het Gasthuis in Schijndel, in het bijzijn van Omroep Meierij, het startschot gegeven voor een groots evenement, The Voices of Meierijstad, dat 20 januari 2019 in de Blauwe Kei in Veghel plaats gaat vinden.

Met zeshonderd zangers en zangeressen, honderdvijfentwintig publieksplaatsen, komend uit de dertien deelgemeenten van Meierijstad en daaromheen, wordt het een ongeëvenaard festijn. De beoogde opbrengst van minimaal vijfentwintigduizend euro gaat naar kinderen uit een township in Houtbay, vlakbij Kaapstad in Zuid Afrika. Het aftellen is begonnen.

Initiatiefneemster Anja van de Zand-Goossens
Als Anja van de Zand-Goossens het openingswoord doet wordt het haar even teveel. Haar emoties krijgen de overhand. Pas na enige tijd en enkele pogingen lukt het haar om iedereen welkom te heten. Ze is enorm dankbaar voor alle steun en hulp die ze heeft mogen ontvangen. Het doet haar zichtbaar enorm goed. Anja is in het dagelijks leven coach en trainer. Al jaren zet zij zich persoonlijk in voor kinderdagverblijf Little Angels in Afrika. Met deze grote actie wil zij nu de toekomst ervan veilig stellen. Door de financiële bijdrage kan het kinderdagverblijf gerenoveerd worden en voldoet het aan gestelde veiligheidseisen. Hierdoor krijgt het kinderdagverblijf overheidssubsidie en wordt het financieel onafhankelijk. Anja is een overtuigende en natuurlijke spreekster. Ze is zo dankbaar en wil zo graag iets terug doen voor alle vrijwilligers. "Als het maar geen poetsen is", voegt ze eraan toe.

Het evenement VOM
The Voices of Meierijstad is een uniek muzikaal spektakel dat op zondag 20 januari 2019 in de Blauwe Kei in Veghel plaats gaat vinden. Voor dit evenement worden 600 zangers en zangeressen gezocht. Die kunnen komen uit de dertien deelgemeenten van Meierijstad maar ook uit de hele regio. Zij vormen samen een megakoor dat op die dag dertien zorgvuldig uitgekozen muzieknummers gaat zingen. Er zijn honderdvijfentwintig publieksplaatsen beschikbaar. De nummers worden onder leiding van een professionele dirigent opgenomen en op mp4 gezet. De dag is geheel verzorgd met een lunch, diner, drankjes, ontspanning en vermaak. Karin Bloemen is een van de vele bekende gasten. De opbrengst komt ten goede aan het kinderdagverblijf Little Angels in Zuid-Afrika.

Vijfenvijftig vrijwilligers
Een grote groep bevlogen vrijwilligers hebben hun schouders onder het slagen van The Voice of Meierijstad gezet. Ze staan op markten, maken en verkopen creatieve artikelen, organiseren evenementen en leveren allemaal op hun eigen manier een bijdrage. Muzikanten, zangers en zangeressen, Karin Bloemen, schrijvers, ontwerpers, een fotograaf, organisatiedeskundigen, geluidstechnici, een presentator en een dirigent. De groep is inmiddels zo groot en zo stevig geworden dat het evenement breed gedragen wordt. De komende tijd zal er enorm veel van hen worden gevraagd.

Verbondenheid en kippenvel
Muziek is een ideaal middel om verbinding te krijgen. Het geeft een goed en warm gevoel. Zelfs, of juist in moeilijke tijden, geeft muziek houvast, vrolijkheid en energie. Het brengt mensen bijeen en maakt positieve emoties los. Daarom is The Voices of Meierijstad een ideaal concept om de handen ineen te slaan en een ideaal te verwezenlijken. Het gaat allemaal gebeuren. Ondernemingen kunnen hun naam verbinden aan het evenement en werknemers afvaardigen om mee te doen. Ook op andere wijzen kunnen zij hun steun betuigen.

Meer info
Meer en uitgebreide informatie is te vinden op de website www.angelsforlittleangels.nl. Daar staat ook de aanmelding voor deelname. Het emailadres is info@angelsforlittleangels.nl. De contactpersoon is Anja van de Zand-Goossens, telefoon 06-40367499.


Meer berichten
 

Wat vindt u?

Ik merk dat het vliegverkeer boven Rooi toeneemt…Reageren!