Martien (l) krijgt van Willy Brus een onderscheiding.
Martien (l) krijgt van Willy Brus een onderscheiding.

Rooienaar rijdt Diekirch-Valkenswaard voor dertigste keer

Algemeen

Sint-Oedenrode - Rooienaar Martien der Kinderen heeft afgelopen weekend voor de dertigste keer de rit Diekirch – Valkenswaard voltooid. Hij kreeg misschien wel de allerzwaarste editie voor de kiezen.

Martien is lid van Wieler Tourclub Gerry van Gerwen uit Sint-Oedenrode. Samen met zijn fietsmakkers Paul Passier, Hennie Bouwe, Michel Steenbakkers en Eric van Overbeek reed hij, net als zo'n 850 andere deelnemers, de tocht van 267 kilometer. 's Ochtends om 7.00 uur werd de start ingezet. Voor de tweede keer in de historie verliep de route via Duitsland omdat in België geen vergunningen werden verkregen voor het evenement. Volgens de heren was het een schitterende tocht door het Eiffelgebergte met 'der Schwarzer Mann' als hoogste punt.
Deze editie was de veertigste editie en werd bestempeld als één van de zwaarste van de afgelopen jaren; Meer kilometers, meer hoogtemeters, regen, tegenwind (windkracht 4)

en ook nog eens hagel. Zie dat maar eens door te komen. Deze mannen is het in ieder geval gelukt.
Bij de finish was de vreugde daarom groot en werd Martien nog even speciaal in het zonnetje gezet door voorzitter Willy Brus. De renner kreeg bloemen en een bokaal als herinnering aan zijn dertigste deelname.

Martien kreeg uit handen van Willy Brus (r) een mooie bokaal.
v.l.n.r.: Paul Passier, Michel Steenbakkers, Hennie Bouwe en Eric van Overbeek.
Afbeelding
Afbeelding