Afbeelding

Rick van de Mortel wint Markgraaff trofee

Algemeen

Sint-Oedenrode - Vorige week zijn de trainingen en wedstrijden weer begonnen na de vakantie. De jeugd trapte af met de Markgraaff trofee. Hierbij moeten de schutters zo snel mogelijk 16 puzzelstukken zien te raken op 18 meter en de puzzel leggen. Rick van de Mortel slaagde hierin als eerste en won de wisselbeker.

Vorige week zondag was in Hoensbroek de finale van de Lowlands Shootout. De 8 hoogst geplaatste schutters na 5 wedstrijden schoten daar voor de winst. Sjef van den Berg was derde geplaatst bij de heren recurve. De kwartfinale won hij met 6 – 0. Daarna waren de mannen goed aan elkaar gewaagd. Zowel in de halve als de gouden finale moest er bij 5 – 5 een shoot-off worden geschoten. Sjef wist tweemaal de pijl het dichtste bij het midden te schieten en werd zo voor de vijfde keer de winnaar van de Lowlands Shootout.
Dinsdag schoot de Rozelaer een wedstrijd in de 18 meter competitie. De dagwinnaar was Martie Verhoeven met 219 punten. De overige scores: Antoon Vervoort 212, Jan van Bergen 210, Jan Gordijn 203, Jan van Erp 187, Ron Spijker 173 en Antoon Hermes 172.
Op vrijdagavond werd om de kermisbeker geschoten. Hierbij wordt geschoten op blazoenen met gaten erin. Als je in een gat schiet, heb je 0 punten. De winnaar van de beker was Rob Naus met 201 punten. De overige scores: Patrick Bouman 197, Piet van den Berg 190, Roos Kragten 176, Karin de Jong 169, Antoon Vervoort 119, Marleen Kremers 110, Jos van den Berg 65 en Frans Temmink 39.
Op zaterdag heeft Martie Verhoeven in Schijndel meegeschoten bij de veteranendag. In de categorie tot 55 jaar werd hij 9e met 199 punten.
Op maandagavond schieten de Vrienden van Pieter Breugel hun wedstrijden op dinsdagmiddag de Rozelaer. Vrijdagavond is de clubavond van de senioren. De leden hebben een eigen sleutel en kunnen vrij binnen en buiten trainen als de accommodatie niet bezet is. De jeugdtraining is op woensdagavond van 18.30 – 20.00 uur.