Riëtte en Johan.
Riëtte en Johan.

"Heel Rooi en gemeenschap, dank je wel"

Algemeen

Sint-Oedenrode - Het aftellen is begonnen. Heel Rooi is klaar om volgend weekend met elkaar een onvergetelijk evenement neer te zetten. Naast de wandelestafette, optredens en een heleboel activiteiten om nog meer geld op te halen voor het KWF, is er voor alle Eregasten een speciaal programma samengesteld. Riëtte de Koning en Johan Minneboo zijn twee van deze Eregasten. Twee vechters die zich niet zomaar uit het veld laten slaan.

"Negen jaar geleden vond ik een knobbel in mijn linkerborst", vertelt Riëtte. "Intuïtief wist ik dat het foute boel was en juist daarom ging ik niet meteen naar de huisarts. Zolang er niets wordt bevestigd is er nog niets aan de hand, dacht ik. Op aandringen van mijn man ben ik toch maar gegaan en hetgeen waar ik bang voor was, werd werkelijkheid. Op zo'n moment wordt je keel dichtgeknepen. Het hele traject om de tumor ter grootte van een erwt te behandelen was overweldigend. Binnen twee weken had ik alle kamertjes en apparatuur van het ziekenhuis gezien. Er komt in korte tijd zoveel op je af. Gelukkig kon de tumor behandeld worden met een borstsparende operatie en bestralingen. Na vijf maanden was ik alweer aan het werk.
Ieder halfjaar ging ik terug voor controle en 4,5 jaar geleden was het weer raak. Nu werd er een tumor in mijn andere borst ontdekt en deze keer vonden zij naast de tumor ook drie uitzaaiingen in de okselklieren. Deze keer kreeg ik het volledige pakket: een dubbele borstamputatie, bestraling, chemo en mijn mooie bos haar ging eraf, waar ik zo trots op was. Een heftig traject dat ik met de steun van mijn gezin, familie en vrienden goed heb kunnen doorstaan. Daarnaast heb ik een diepe innerlijke kracht ervaren die mij enorm geholpen heeft en die ik iedereen toewens die nog in dit traject zit.

Lees verder in DeMooiRooiKrant van volgende week