Logo mooirooi.nl
   | Fotonummer: 1566e4
Foto:
Meierijstad

Buffelrun 2018: wat een evenement

Meierijstad / Boerdonk - Velen keken er al maanden naar uit. Niet alleen de organisatie maar ook de ruim 4000 ! deelnemers aan de 4e editie van de Buffelrun 2018. Het laatste weekend van de zomervakantie moest spetterend worden afgesloten. Alle verwachtingen werden ook overtroffen.

FamilyColor Buffelrun
Met een verdubbeling van het aantal deelnemers in vergelijk met 2017 was de FamilyColorBuffelrun op zaterdag al een succes. Het evenement was al geruime tijd uitverkocht en de eerste deelnemers met vader/moeder waren ruim op tijd aanwezig. Om 12.30 uur werd de eerste startgroep weg "geschoten". Wat een geweldig gezicht was dat. Kinderen die bloedfanatiek mee doen aan de Minibuffelrun, door ijswater lopen, over hekken klauteren, over de Aa slingeren, weg worden gespoten door de brandweer maar ook lekker door de klei baggeren samen met papa en mama. Niet bang om vies te worden en geen enkele uitdaging werd uit de weg gegaan. Helaas bleek het laatste sensationele obstakel toch meer klachten op te leveren dan in 2017 (ondanks dat het in de dagen voorafgaand was goed gekeurd) en zonder aarzelen besloot de organisatie dan ook om dit obstakel op zaterdag en zondag uit het parcours te halen. Veiligheid staat immers voorop! Neemt niet weg dat velen een super dag hadden.

Buffelrun
Op zondag was het al helemaal een groot feest. Met een gigantisch reuzenrad, een opblaasbare buffel en super weersvooruitzichten stonden alle seinen op groen. En terecht. Om 09.45 uur vertrokken de eerste deelnemers en langzaam begon het horecaplein en het parcours vol te stromen. Het enthousiasme steeg en het zonnetje brak net na de middag ook nog door. Overal langs het parcour enthousiaste vrijwilligers maar ook volop vertier door zangers, salsabandjes, DJ's en ga zo maar door. Dat sommigen fanatiekelingen het parcours in ruim 1 uur 15 minuten konden voltooien deed niets af aan het plezier wat degene hadden die er bijna 4 uur over deden. De laatste deelnemer kwam ook om exact 17.26 uur over de finish.

De afgelopen weken heeft Boerdonk met man en macht gebouwd aan het weekend. Ook het afbreken zal zeker nog enige tijd duren. Maar wat kan Boerdonk met al haar (ruim 300!) vrijwilligers trots zijn op dit evenement wat Boerdonk als kleine gemeenschap echt weer op de kaart heeft gezet. En daar is het uiteindelijk ook om te doen. Laat al die vrijwilligers dan ook genieten van de afsluitende feestmiddag/avond eind oktober. Dat hebben ze dubbel en dwars verdiend.


Meer berichten
 

Wat vindt u?

Gaat u stemmen voor de Europese Verkiezingen?Reageren!