Logo mooirooi.nl
   | Fotonummer: 662432
Meierijstad

Overeenkomst gemeente en Dorpsraad Keldonk

Meierijstad / Keldonk - Gemeente Meierijstad heeft met de Dorpsraad Keldonk donderdag 23 augustus een overeenkomst getekend over het groenonderhoud in de kern van Keldonk.

Wethouder Van Rooijen, Wouter van Boggelen (voorzitter van de Dorpsraad Keldonk) en Ad Peters (coördinator van de Vrijwilligerscentrale) ondertekenden in 't Span in Keldonk de overeenkomst.

Groenonderhoud deel kern Keldonk
De overeenkomst houdt in dat de Dorpsraad verantwoordelijk is voor het groenonderhoud in een deel van de kern Keldonk. Het gebied wordt omsloten door Antoniusstraat, Pastoor Bogaertsstraat en Kampweg. Vrijwilligers van de Vrijwilligerscentrale van Keldonk gaan het groenonderhoud daadwerkelijk uitvoeren. Er zijn 3 groepen van ieder 8 vrijwilligers die om toerbeurten het onderhoud gaan uitvoeren. Hierbij gaat het om werkzaamheden als schoonmaken van banken, ledigen van afvalbakken, onkruidbestrijding, snoeien en knippen, verwijderen van zwerfvuil en bladruimen. Van Rooijen: "Wij willen graag als gemeente dit soort initiatieven ondersteunen. Keldonk is een heel mooi voorbeeld van 'samen doen' dat we verder willen uitrollen in de overige kernen van Meierijstad."

Sociale contacten
Voor de vrijwilligers is er tijdens het werk ook ruimte om te buurten onder het genot van een kop koffie in t Span. Daarnaast gaat de Dorpsraad er van uit dat onder de inwoners van de kern, een meer 'wij samen verantwoordelijk' gevoel ontstaat en men zich ook individueel inzet voor een goed onderhouden kern in Keldonk.

Rol gemeente
De gemeente faciliteert de vrijwilligers door het schoffelvuil op te ruimen en gereedschap ter beschikking te stellen. Het bedrag dat de gemeente bespaart door vrijwilligers in te zetten in plaats van het inhuren van een aannemer, komt ten goede aan de Dorpsraad, die dit bedrag kan investeren in andere voorzieningen in het openbaar gebied.


Meer berichten
 

Wat vindt u?

Gaat u stemmen voor de Europese Verkiezingen?Reageren!