Afbeelding

Frisser, fitter en slimmer

Algemeen

Sint-Oedenrode - Drie doelen in één korte zin. Om daar te komen kost moeite, maar uitdagingen zijn er om aan te gaan. Boudewijn de Poorter heeft er samen met collega ondernemers een goede formule voor bedacht: Frisss; mountainbiken en netwerken tegelijk. Iedere week fietsen er al praktijkvoorbeelden rond die het hebben ervaren en die willen niet meer terug.

Boudewijn houdt al heel lang van de fiets. Hij kan zichzelf er helemaal op verliezen. Vorig jaar kwam hij nog in het nieuws als Nederlands Kampioen 24-uurs race op de mountainbike. Het is een ijzervreter dus. In zijn zoektocht naar een nieuwe uitdaging kwam hij op een ideaal idee. Waarom zou hij zijn passie voor fietsen niet delen? En waarom daar niet interessante netwerksessies aan koppelen? Dat werd dan weer samen opgepakt met fietsvrienden Freek Glorius (collega ondernemer) en Raoul Liebregts (fietser pur sang). Natuurlijk werd onder het fietsen het concept verder uitgedacht. Frisss is inmiddels begonnen en de eerste ondernemers plukken er de vruchten van. Ze worden frisser, fitter en slimmer, maar zitten ook veel beter op de fiets.
"Eén keer per twee weken trekken we er op een woensdag- of vrijdagochtend op uit", zegt Boudewijn. "Vanaf 7.30 uur tot 9.00 uur en daarna gaan we ontbijten bij Het Goeie Leven. Daar koppelen we een intervisie aan vast. Zo maken we eerst het hoofd leeg door te gaan fietsen en dan gaan we aan de slag met een casus." Iedere ondernemer krijgt de kans om een case voor te leggen. Er zit een huisarts in de groep, een makelaar, maar bijvoorbeeld ook een zzp'er en een aannemer. De groep is dus heel divers en dat levert volgens Boudewijn interessante intervisies op. "Door elkaar vragen te stellen, levert dat weer antwoorden op. Zo word je slimmer door elkaar."
Niet alleen slimmer, maar ook fitter en meer bekwaam op de fiets. Tijdens de fietssessies legt Boudewijn precies uit wat je moet doen. 'Stuur zo die bocht in, let op die boomstronk…' iedere deelnemer wordt een betere fietser. "We stellen een expeditie als doel. Zo zijn we al eens naar Vaals geweest. Iedereen krijgt een trainingsschema en omdat niemand wil achterblijven wordt ook privé getraind. Dat is meestal geen probleem, want het fietsen werkt verslavend."

Je hoofd wordt leeggemaakt, je wordt fitter en in groepsverband met collega-ondernemers word je ook nog eens slimmer. Wil je meer informatie over Frisss? Neem contact op en wie weet rijd je binnenkort mee in een gloednieuw Frisss-tenue. Boudewijn de Poorter (06-53402044 / boudewijn@frisss.nu) www.frisss.nu

 

 

 

 

 

Afbeelding