De wethouder met enkele kinderen van de school.
De wethouder met enkele kinderen van de school.

Basisschool Dommelrode voortaan 'Gezonde School'

Algemeen

Sint-Oedenrode -  Op woensdagochtend 22 augustus overhandigde wethouder Eus Witlox het vignet 'Gezonde School' aan Enny Kuijpers, directeur van basisschool Dommelrode.

Het vignet 'Gezonde School' is een erkenning voor scholen die structureel werken aan het verbeteren van de gezondheid van hun leerlingen en medewerkers. Met het vignet wil de school aan leerlingen en hun ouders laten zien dat zij de gezondheid van leerlingen en leerkrachten erg belangrijk vindt. Werken aan gezondheid op school loont. Het draagt bij aan betere schoolprestaties, minder schooluitval en een gezondere leefstijl.

Themacertificaat Bewegen en Sport
Basisschool Dommelrode heeft als eerste school in Sint-Oedenrode het certificaat voor het thema Bewegen en Sport ontvangen. Binnen dit thema gaat het om stimuleren van een actieve leefstijl onder leerlingen. Denk hierbij aan het geven van kwalitatief goede lessen bewegingsonderwijs, het lopen van de 'daily mile' en extra aandacht voor inactieve leerlingen. Maar ook het aanbieden van een breed en gevarieerd aanbod van voor-, tussen- en naschoolse sport- en bewegingsactiviteiten in samenwerking met buitenschoolse beweeg- en sportaanbieders hoort bij bewegen en sporten in en rondom de school. Het team is trots op het behaalde vignet Sport en Bewegen. Vanaf nu hangt het logo 'Gezonde School' in het gebouw. Zichtbaar voor iedereen.
Binnenkort zal een de tweede Veghelse school het certificaat 'Voeding' ontvangen. Welke scholen gaan nog meer volgen? Wat wordt de eerste school in Schijndel? Wilt u meer weten over het vignet 'Gezonde School'? Kijk dan op www.gezondeschool.nl

De stichting Meierijstad Gezond Sportief ondersteunt het initiatief gezonde school.  Het streeft naar een afname van overgewicht onder kinderen en jongeren in Meierijstad, dat zij een gezonde leefstijl hebben, waarbij gezonde voeding en water drinken de gewoonste zaak van de wereld is en waarbij bewegen centraal staat. Meer info over Meierijstadgezondsportief? Kijk dan op www.meierijstadgezondsportief.nl