Afbeelding

Twee muzikanten sluiten zomerreeks Smitsorgel af

Algemeen

Sint-Oedenrode - Met een gevarieerd programma sluiten twee jonge en veelbelovende muzikanten op zaterdag18 augustus de zomercyclus 'Op en rond het Smitsorgel 2018' af.

Naast van het orgel - dat wordt bespeeld door Bas Koster - kan ook worden genoten van de fluitmuziek van Elsemieke Bolle. Dat beide muzikanten een fantastische uitvoering in petto hebben, dat blijkt wel uit het programma dat zij opstelden maar ook uit hun muzikale carrière. Mocht u daarvan na het lezen van onderstaande nog niet overtuigd zijn, kijk dan eens naar de website van de organist: www.baskoster.nl. En met wat speurwerk via bijvoorbeeld 'google' is ook nog heel wat te vinden over de muzikaliteit van de fluitiste die zaterdag te horen is. Ook dit gratis concert in de H. Martinuskerk (Sint-Oedenrode centrum) begint om 15.30u. Langs deze weg nodigt Stichting Smitsorgel u van harte uit om te komen genieten van muziek van de fluitiste en van het orgelspel van Bas Koster.
Bas Koster begon met orgellessen en improvisatielessen bij Gerben Mourik in Oudewater, die hem voorbereidde op het conservatorium. Vanaf 2013 volgde Bas les bij Ad van Sleuwen voor literatuur, en sinds september 2015 bij Ruud Huijbregts en Jelena Bazova voor literatuur, en improvisatielessen bij Henco de Berg, en sinds september 2017 bij Wouter van der Wilt aan het Fontys AMPA te Tilburg. Als organist is Bas sinds 2010 verbonden aan de Protestantse Gemeente in Gouda waar hij voornamelijk de diensten begeleid in de Westerkerk aldaar. In 2011 volgde de benoeming tot organist aan de Hervormde gemeente van Oudewater-Hekendorp. In september 2017 is Bas, naast zijn orgel-studie, begonnen aan de Kerkmuziekopleiding aan het Codarts Conservatorium te Rotterdam.
Elsemieke Bolle werd geboren in 1996 in Kapelle-Biezelinge. Zij begon op achtjarige leeftijd met blokfluitlessen bij muziekvereniging 'Ons Genoegen Kapelle'. Al snel ruilde ze haar blokfluit in voor de dwarsfluit en ze begon met het volgen van dwarsfluitlessen via de muziekvereniging bij Marijke Verbeeck. Na twee jaar werden de lessen overgenomen door de Zeeuwse Muziekschool en kreeg ze les van Wendy Bellens.
In de jaren die volgden deed zij mee aan verschillende concoursen van de KNFM en haalde daarbij ook meerdere 1e prijzen. Twee keer werd zij geplaatst voor het Nederlands Kampioenschap van de KNFM en de VNM. Bij het NK in 2012 wist ze de tweede plaatst te behalen.
In 2013 en 2014 speelde ze mee bij enkele concerten van Martin Mans en Flip Markwat.
In 2015 is Elsemieke begonnen met de opleiding Dwarsfluit Klassiek aan het Conservatorium te Tilburg(FHK) en heeft ze in het eerste jaar les gehad van Edith van Dyck. Nu volgt ze les bij Leon Berendse. Ze speelt in verschillende ensembles, muziekgroepen, en zingt en fluit mee bij jongerenkoor Elsafan. In april 2018 heeft ze ook bij Rejoice mee mogen werken aan een cd-opname. Iedere eerste zaterdagavond van de maand is ze te horen als vrijwilliger in de muziekgroep bij stichting Jijdaar! Goes; deze stichting organiseert Christelijke jongerenavonden. Sinds kort is de band 'Hey you!' opgericht waar Elsemieke in meespeelt.

Op het programma van deze muzikanten staan zaterdag 8 augustus o.a. werken van: Johann Sebastian Bach (1685-1750), Johann Ludwig Krebs (1713-1780), Gottfried August Homilius (1714-1785) en César Franck (1822-1890).