Afbeelding

SamenLoop Kanjer van de Week

Algemeen

Sint-Oedenrode loopt al maanden warm voor SamenLoop voor Hoop. Er zijn maar weinig mensen die er niet bij betrokken zijn. Via een serie in DeMooiRooiKrant gaan we op zoek naar hen. Wat doen ze voor de SamenLoop? Waarom? Daarnaast mogen ze het stokje doorgeven aan de volgende. In deze aflevering: Ilona Hagelaars.

Hoe zet jij je in voor de Samenloop?
"Ik ben deelnemer van team 59 Dorpsherberg/'t Smoske uit Olland. Met de eigenaar van de Dorpsherberg zijn we samen op het idee gekomen om ook een team op te richten. Het is zelfs een internationaal team, want we hebben er een deelneemster uit België bij! Ik heb eerder verhalen gehoord van een SamenLoop voor Hoop evenement in Liempde, welke een aantal jaren terug heeft plaatsgevonden. Mijn eerste gedachte daarbij was: mocht het ooit eens in Rooi komen, dan doe ik beslist mee. Dat stond bij mij als een paal boven water!"

Waarom zet jij je hier voor in?
"Helaas zijn er binnen mijn familiekring op jonge leeftijd mensen geconfronteerd met kanker en daar ook kort na elkaar aan gestorven. Deze ziekte heeft niet alleen een grote impact op de persoon zelf, maar ook op de mensen in de naaste omgeving. Ook heb ik zelf een huidziekte. Sinds november 2017 ben ik algemeen bestuurslid van de 'Stichting Lichen Sclerosus' en ik beheer een geheime Facebook-pagina voor lotgenotencontact. Een aantal lotgenoten zijn getroffen door vulva-kanker of hebben vulva-kanker gehad. Via-via ben ik in contact gekomen met een lotgenoot uit Sint-Oedenrode die vulva-kanker heeft gehad en we hebben samen besloten om ook voor onze lotgenoten die kanker hebben of hebben gehad, mee te doen aan de SamenLoop om hen een warm hart toe te dragen."

Lees verder in DeMooiRooiKrant van deze week