Dit gezelschap beleefde een leuk avontuur in Tours.
Dit gezelschap beleefde een leuk avontuur in Tours.

Ook de pot confetti is gezegend

Algemeen

Sint-Oedenrode / Tours - Het jaarlijkse Papgat-bezoek aan Tours stond gepland op afgelopen vrijdag. Onder leiding van Tinus en Harrie van VC de Deurdouwers, gingen Prins Ton en Adjudant Sander, gevolgd met enkele vrienden, met behulp van de Prinsmobiel richting Tours.

Na een rit van circa 700km werd de bagage gedropt en de omgeving van Tours verkend, tot in de late uurtjes. Dat zorgde voor een zware ochtend om zich op tijd gereed te maken voor de heilige mis. Om 11.00u moest het gezelschap aantreden bij de basiliek van Tours, waar zoals elk jaar de kaars en het wijwater werden gezegend. Echter dit jaar mocht een derde item niet ontbreken, namelijk de pot confetti zoals dit bij de huidige Prins en Adjudant centraal staat. Na de zegening van de pastoor was de ceremonie om 12.00u afgelopen en begon men spoedig aan de terugreis, zodat de Prins en Adjudant tijdig bij de Kapellenavond van Papgat aanwezig konden zijn.
De kaars zal uiteraard gebruikt gaan worden voor de aftrap van Carnaval 2018 bij de kapel van H. Martinus in het Everse.

Afbeelding