Een mooie foto van een racende Mats door de Belgische bossen
Een mooie foto van een racende Mats door de Belgische bossen

Tien miljoen views en terug in de rallyauto

Algemeen

Sint-Oedenrode - Mats van den Brand lijkt soms van het toneel verdwenen, maar schijn bedriegt. Wie hem op social media volgt ziet dat de jongeling uit Nijnsel inmiddels een professionele carrière heeft in de autosport. DeMooiRooiKrant vond het weer eens tijd voor een update en terwijl contact werd gezocht via de app, verbleef Mats in Nieuw-Zeeland. Voor zijn werk reist hij de hele wereld over.

Je bent altijd een bezige bij geweest. Wat spook je allemaal uit?
"Ik ben druk bezig met van alles! Na mijn avontuur in het JWRC (hoogste rallycompetitie voor talenten ter wereld) in 2015 is mijn doel als betaald coureur in de rallysport een beetje vervlogen. Ik was toen zo druk bezig met mijn werk als coach/begeleider van racetalent Richard Verschoor dat ik mijn eigen carrière een beetje aan de kant heb gezet. Iets waar ik toen volledig achterstond maar de laatste tijd had ik steeds meer zo iets van… heb ik daar wel goed aan gedaan?!
Eind 2015 ben ik begonnen als importeur van het kledingmerk MiR. We zijn gespecialiseerd in kart- en autosportkleding. Dit loopt eigenlijk wel lekker, wel een beetje uit de hand gelopen omdat ik niet had verwacht dat ik er zoveel werk bij zo krijgen. Daarnaast zijn we onszelf ook nog een beetje gaan verdiepen in het bouwen van BMW M3's e30. Een historische auto, een icoon in de autosport. De waarde van deze rallyauto's liep zo enorm op dat ik daar op tijd bij wilde zijn. Tot aan 2017 hebben we er zes gebouwd, want er was veel vraag naar. M3's bouwen is leuk, het levert iets op, maar het is niet mijn 'main' business. Al hoop ik wel dat het die kant op kan gaan. Ik wil meer projecten bouwen, dingen bedenken en ontwikkelen."

Lees woensdag meer in DeMooiRooiKrant