Afbeelding

Kerstconcert Gemengd koor Polyhymnia

Algemeen

Sint-Oedenrode - Gemengd koor Polyhymnia uit Sint-Oedenrode, verzorgt in samenwerking met Koperkwintet Nos Jungit Apollo en organist Jos Friedrich een kerstconcert. Dit bijzondere concert zal plaatsvinden op zaterdag 23 december a.s. om 19.30 uur in de Antonius van Paduakerk te Nijnsel.

Het kerstconcert is voor Polyhymnia, een koor met 47 leden, één van de hoogtepunten in het jaar. Dit jaar wordt een gevarieerd programma gepresenteerd: naast de à capella zang van Polyhymnia, wordt er ook instrumentale kerstmuziek gemaakt. Zo zullen er optredens zijn van Jos Friedrich op het orgel en van het Koperkwintet Nos Jungit Apollo.
Jos Friedrich zal als ervaren organist, een viertal kerstnummers spelen, waaronder het wonderschone "Quand Jesus naquit à Noël", beter bekend onder de Nederlandse titel: "Midden in de winternacht…" Het koperkwintet NJA bestaat uit Lucas van der Endt, trompet; Corrina van de Wijdeven, trompet; Marianne Hubers, hoorn; Ludo Gerits, trombone en René Gevers, bastuba. Zij zullen onder andere een stuk spelen uit de Notenkraker suite van Tchaikovsky en enkele kerstliederen uit de bundel "120 hymns for brass band".
Gemengd koor Polyhymnia, onder leiding van Nicole Friedrich Krijnen, zingt voornamelijk niet-alledaagse kerstliederen in verschillende talen. Ook het prachtige Nativity Carol van John Rutter staat op het programma.
Het concert zal worden afgesloten door een gezamenlijk optreden van Polyhymnia en het Koperkwintet NJA met het mooie "Von Himmel Hoch", een medley van bekende en minder bekende kerstliederen, begeleid door koperinstrumenten.
Een lust voor het oor en voor ieder wat wils. Dat wordt genieten! Want dat is de grootste uitdaging van Polyhymnia, Jos Friedrich en Koperkwintet NJA, genieten en laten genieten van heerlijke kerstmuziek! U ziet wel, er zijn redenen genoeg om op deze mooie muzikale avond de kerk te Nijnsel te bezoeken. De toegang is gratis. Het concert begint om 19.30 uur en duurt tot circa 21.00 uur. Na afloop is een vrijwillige bijdrage voor de gemaakte kosten zeer welkom. Voor meer informatie raadpleegt u www.koorpolyhymnia.nl of u neemt contact op secretarispolyhymnia@gmail.com