Afbeelding

Meierijstad haalt taakstelling statushouders

Algemeen

Meierijstad - De gemeente Meierijstad heeft de taakstelling voor het huisvesten van statushouders gehaald. In totaal is voor 124 statushouders huisvesting geregeld. De datum van 1 juli 2017 was een harde datum om voor de statushouders de huisvesting te realiseren. De gemeente Meierijstad heeft samen met de woningcorporaties Area, Huis &Erf en Wovesto de opgave gehaald.

Gemeenten krijgen op basis van hun inwonertal naar rato een opgave voor het huisvesten van statushouders. De provincie heeft een toezichthoudende taak in deze en tikte begin 2017 de gemeente Meierijstad nog op haar vingers vanwege de achterstand over 2016.

Achterstand omgebogen in voorsprong
In 2017 werd in Meierijstad gestart met een achterstand van 63 te huisvesten statushouders. De taakstelling voor de eerste helft van dit jaar bedroeg 61 statushouders. In Meierijstad is de achterstand ingelopen en is voldaan aan de taakstelling van de eerste helft van dit jaar. De gemeente verwacht, samen met de corporaties en Vluchtelingenwerk de taakstelling voor de 2e helft van dit jaar te kunnen halen.

Samenwerking
"Bij het invullen van de taakstelling spelen de woningcorporaties en VluchtelingenWerk in Meierijstad een belangrijke rol, waarbij de nodige vrijwilligers participeren. De gemeente is hen hiervoor dankbaar", aldus verantwoordelijk portefeuillehouder Witlox. "De statushouders zijn van harte welkom en de gemeente wenst hun een goed verblijf toe in Meierijstad."