Afbeelding

Nieuwe huisstijl voor gemeente Meierijstad

Algemeen

Sint-Oedenrode - Woensdag 27 januari is de nieuwe huisstijl van de gemeente Meierijstad gepresenteerd. Op 1 januari 2017 vormen de gemeenten Schijndel, Sint-Oedenrode en Veghel de nieuwe gemeente Meierijstad. Tijdens het fusietraject wordt gebruik gemaakt van een tijdelijk logo, waarin de drie afzonderlijke gemeenten nog zichtbaar zijn. De opgave voor de nieuwe huisstijl was dan ook om een beeldmerk te ontwerpen wat staat voor de gemeente Meierijstad en uitgaat van de kracht en visie van de nieuwe gemeente.

Nieuw logo
Na een uitvoerig proces is de keuze gemaakt voor het bureau New Brand Activators, onderdeel van Bek. Zij zijn, na twee pitchrondes, als winnaar uit de bus gekomen. Een extra mooi project om als bureau te mogen uitvoeren in de gemeente waar zij ook hun wortels hebben. New Brand Activators heeft een trots en stevig beeldmerk ontworpen, dat goed aansluit bij waar Meierijstad voor staat. Een beeldmerk dat kracht uitstraalt en aansluit bij de identiteit van Meierijstad. Het beeldmerk sluit aan bij de belangrijke componenten: natuur, zakelijke uitstraling en de menselijke maat. De keuze voor de kleuren groen en blauw sluiten hier goed bij aan, ze onderschrijven de uitgangspunten.

Herkenbaarheid
De nieuwe gemeente Meierijstad is pas per 1 januari 2017 een feit, maar voor die tijd wordt er al hard gewerkt aan alle voorbereidingen. Een nieuwe huisstijl, zodat de gemeente Meierijstad herkenbaar wordt, is één van de onderdelen. Burgemeester Jetty Eugster: "Als voorzitter van de stuurgroep ben ik verrast door de frisse uitstraling van de nieuwe huisstijl. Ik denk dat we een goede basis hebben neergezet om Meierijstad te presenteren voor wie we zijn en wat we hiermee uitstralen. Een beeldmerk dat goed aansluit bij onze uitgangspunten."

Vervolg
De nieuwe huisstijl wordt nu verder uitgewerkt zodat op 1 januari 2017 alle huisstijlmiddelen, zoals briefpapier, wagenpark en vlaggen, gereed zijn.