Logo mooirooi.nl
Nu staan auto's aan de zijkanten van de Postdijk geparkeerd.   | Fotonummer: f259c6
Nu staan auto's aan de zijkanten van de Postdijk geparkeerd.
Politiek Meierijstad

CDA: snel carpoolplaats aan Postdijk

Sint-Oedenrode - Het wordt steeds drukker met parkerende auto's in de omgeving van de Noordelijke Randweg en de Postdijk in Sint-Oedenrode. Wat het CDA betreft had er in de schaapsweide, zoals het gebied nabij de A50 in de volksmond heet, deze zomer al een carpoolplaats gerealiseerd moeten zijn. Omdat dit nog niet is gerealiseerd, rammelt de partij aan de poort bij het College.

Volgens het CDA moet de carpoolplaats er snel komen om daarmee de verkeersveiligheid een boost te geven. Anderzijds om de overlast voor omwonenden tot een aanvaardbaar niveau terug te brengen. Het CDA heeft begrip voor het feit dat in een nieuwe fusiegemeente het stof nog moet neerdalen en zaken tijd kosten, maar aan veiligheid mag daarbij niet worden getornd", schrijft de partij in een persbericht.

Inmiddels is 2017 nagenoeg halverwege en realisering van een carpoolplaats nog immer niet in zicht. "Onze fractie is teleurgesteld over de trage gang van zaken. Al in 2016 waren de financiële middelen voorhanden, maar de laatste maanden hoorden we maar niks meer. Mede door de aantrekkende economie is het druk geworden op de A50, dus laten we snel tegemoetkomen aan de wens voor carpoolplaatsen. Als mensen ons de weg wijzen naar oplossingen - in dit geval door te gaan carpoolen - moeten we toch niet afwachten? Verkeersveiligheid kun je bovendien niet even parkeren". aldus CDA'er Rien Verhagen. De CDA-fractie hoopt nu dat het tijdstraject van wethouder Van Rooijen werkelijkheid wordt. Dan wordt er eind september gestart met het uitvoerende werk en kan de nieuwe carpoolplaats nog dit jaar in gebruik worden genomen.

Meer berichten
 

Wat vindt u?

Bent u blij dat de werkweken weer beginnen?Reageren!