Logo mooirooi.nl
  | Fotonummer: 67b934
Foto: Flickfeeder
Evenementen / Sint-Oedenrode

Paaspop legt bezoeker in de watten

Meierijstad - Zelfs de meest trouwe bezoeker van Paaspop werd het afgelopen weekend overrompeld. Een recordaantal van 75.000 bezoekers trok naar het Brabantse Las Vegas, wat ineens niet meer alleen in Schijndel ligt, maar ook in Meierijstad. Dat maakt het geweldige evenement ook iets van 'ons'. Top-acts, goede beveiliging en een moderne nieuwe aankleding legden de festivalgangers in de watten.

220 acts op 16 podia & area's; 42 foodtrucks met eten uit alle windstreken (zelfs uit Sint-Oedenrode); de imposante Brooklyn Bridge die de camping met het festivalterrein verbindt en een campingdorp met onder meer een eigen disco en bioscoop. De organisatie haalde alles uit de kast. "Het ziet er allemaal nog vetter uit", zegt de 26-jarige Levi uit Sint-Oedenrode. "Het is ook relaxed dat ze de paden hebben verhard. Dan hoeven we niet meer door de modder! Daarnaast is het fijn dat de muntenverkoop meer in het midden van het terrein is geplaatst. Dan hoef je niet eerst helemaal naar achter te lopen." Er is de laatste jaren goed gekeken naar verbeterpunten en die zijn zeer bekwaam doorgevoerd.

Veiligheid is vandaag de dag natuurlijk een belangrijk thema. Dat beseft ook de organisatie van Paaspop. Het viel bij aankomst direct op dat grote betonblokken waren geplaatst op de toegangsweggetjes richting de hoofdingang en de camping. Iedereen weet wel waarom. Daarnaast duurde het fouilleren bij tijd en wijlen wat langer dan normaal, maar dat deerde niemand. Evenals andere jaren waren er ook weer flink wat zakkenrollers actief. De politie was zeer actief bezig om hen te bestrijden. "Ik heb er vandaag al weer drie in de kraag gevat", vertelt een agent in burger. "Je kunt ze hier makkelijk kwijtraken dus we moeten gedegen en slim te werk gaan." Helaas konden ze niet voorkomen dat vele mensen werden bestolen van hun mobiele telefoon of portemonnee.

Gelukkig kwamen tienduizenden bezoekers ongeschonden uit de strijd. Ze genoten van top-acts als Anouk, Kensington, Crystal Fighters, Speedy-J, Hans Teeuwen, Seasick Steve, Netsky, Doe Maar en many more… Het Nederlandse festivalseizoen is in stijl geopend, in Meierijstad nog wel.


1 reactie
Meer berichten
 

Wat vindt u?

De Rooise Markt is nodig aan een opknapbeurt toe.Reageren!
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227001&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooirooi.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=138" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>