Afbeelding
Foto: Jac Naus

Een verrassingsuitje met de Eropuit-bus

Algemeen

Sint-Oedenrode - Op 10 april  haalde onze chauffeur Alex de uitverkorenen voor het uitstapje bij hun huis op.  Aangezien het een verrassingsuitje was waren de deelnemers uitermate nieuwsgierig waar de bus ditmaal heen ging.

Door: een vrijwillige begeleider

Om de spanning wat op te voeren gingen de deelnemers eerst bij de "Stille Dommel" dotterbloemen bekijken en werden ze uitgenodigd goed om zich heen te kijken naar wat het voorjaar allemaal te bieden heeft.

Daarna ging het gezelschap naar Puur Brabant aan de Houtsestraat, waar we heel gastvrij werden ontvangen. Na een korte inleiding gingen we eerst kijken in de "Kraamkamer" waar de moedervarkens met hun biggetjes lagen. We kregen een uitgebreide geweldige uitleg wat iedereen uiteraard heel interessant vond. Top was natuurlijk ook dat we de biggetjes vast mochten houden, de middag kon daardoor niet meer stuk. Daarna mochten we genieten van heerlijke koffie met, hoe kan het anders, een Brabants worstenbroodje. Ook werden we geïnformeerd over het voederproces, dit alles op geheel andere methoden dan de veronderstelde brokken. Rijkelijk werd het zelf gemengde voer voorzien van de nodige vitamines.  

We zijn daarna nog even wezen kijken naar schattige lammetjes op de Sloef, maar konden niet zo lang meer blijven want het werd tijd om maar weer eens op huis aan te gaan. Iedereen was moe en voldaan, en had genoten van een heel geslaagde middag. Er werd een mooie fotoreportage gemaakt door Jac Naus. De Eropuit-bus en de deelnemers bedanken Jac Naus voor de mooie foto's, en de mensen van "PUUR BRABANT" die ons deze kostelijke middag belangeloos hebben bezorgd, we zullen er nog dikwijls aan terugdenken!
Wilt u ook een keer mee met de Eropuit-bus? Geef u dan op via 073-544 1400 of loop gerust bij ons binnen op Odendael! De Eropuit-bus is een dienst van Welzijn De Meierij en Brabantzorg Odendael.