Logo mooirooi.nl
  | Fotonummer: fb81cc
Foto: Henri van Weert
Natuur en Milieu

Jeugdnatuurwacht op volle toeren

Sint-Oedenrode - Op zaterdagochtend 18 maart jl. draaide de Jeugdnatuurwacht op volle toeren. De kinderen hadden een binnenactiviteit in Mariëndael. Hein de Koning gaf uitleg bij een mooie fotopresentatie over uilen. Bert Vervoort had een prachtige tentoonstelling ingericht over uilen. Na de presentatie mochten de kinderen eerst de tentoonstelling bekijken.

Daarna gingen ze aan de slag met het uitpluizen van braakballen van uilen. Ze waren hier zeer geconcentreerd mee bezig en verbaasden zich over alles wat ze vonden. De botjes van de kaken en schedels van muizen waren nog in intact en herkenbaar. Op een groot vel met tekeningen konden de kinderen zien van welk dier het botje geweest was. Ze konden de botjes ook nog onder de microscoop bekijken.

Diezelfde ochtend was een groep van zeven vrijwilligers van de Jeugdnatuurwacht hard aan het werk op de JeugdNatuurWeij aan de Zuidelijke Randweg. Op dit adoptiegebied van de gemeente moesten de wilgen geknot worden. Dat veel handen licht werk maken, is afgelopen zaterdag wel weer bewezen.
Dankzij de inzet van de enthousiaste vrijwilligers is er veel werk verzet.

Op zaterdagochtend 8 april a.s. gaan de kinderen en leiding van de Jeugdnatuurwacht naar de JeugdNatuurWeij om met de gesnoeide wilgentenen wanden te vlechten.


Reageer als eerste
Meer berichten
 

Wat vindt u?

Ben je bang voor klimaatverandering?Reageren!
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227001&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooirooi.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=138" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>