Afbeelding

De eigen krenten uit de pap

Algemeen

Sint-Oedenrode – Iedereen heeft andere interesses. De één houdt van sport, de ander van historie. Weer een ander luistert graag muziek of duikt met enthousiasme in een spannende roman. Die diversiteit is maar goed ook, want daarom vinden honderden mensen dit weekend de eigen krenten uit de pap bij de 26e Boeken- en Platenbeurs.

Op zaterdagochtend stond er een flinke rij voor de deur van de Odaschool. Toen om 10.00 uur de deuren van het slot gingen, schoten de liefhebbers en verzamelaars als sprinkhanen door het schoolgebouw. Allemaal op zoek naar die ene parel. Zo vlogen de meest interessante platen direct de deur uit en werden de eerste gele plastic zakken tot de rand gevuld met boeken. Tot groot genoegen van de organisatie én van alle aanwezige vrijwilligers, te herkennen aan een gekleurde badge.
Wie het in de gaten houdt, merkt dat het er veel zijn. Vaak ook te herkennen aan een brede glimlach. Een glimlach verkoopt en de bezoekers uit het hele land moeten dat ook merken. Bij de uitgang wordt gevraagd om een enquête in te vullen. Geloof maar dat de service van de vrijwilligers een
dikke voldoende scoort.
Toch is niet alleen dat aspect van hoge kwaliteit. De catering is tot in de puntjes verzorgd, de routing staat netjes aangegeven en overal is ruimte genoeg om te snuffelen tussen de boeken. Hoewel het zaterdagmorgen even echt dringen was. "In sommige gangen kon je je kont amper nog keren", zo schetst een vrijwilliger zijn ervaring. Tevens valt de diversiteit aan boeken en platen op. Over werkelijk alle onderwerpen is wat te vinden. Een gevolg van een jaar lang verzamelen en goed uitsorteren. De kwaliteit van de boeken is daarom buitengewoon. De Rooise Boeken- en Platenbeurs staat om al deze redenen hoog aangeschreven.
Bij de uitgang zitten Martien Bekkers en André van den Warenburg. Ze vragen netjes aan de vertrekkende gasten waar ze vandaan komen. De meesten wonen uiteraard in Rooi, maar toch wordt de wijde omtrek vertegenwoordigd. Veel Bosschenaren en Eindhovenaren, zelfs boekenwurmen uit België, maar ook uit Deventer en Groningen. Zij komen niet voor niets naar Sint-Oedenrode. Ze vinden er de eigen krenten uit een goedgevulde en zeer smaakvolle pap.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding