Afbeelding

Ontmoeting met Rooienaren in Frankrijk

Algemeen

Sint-Oedenrode - Na 1,5 jaar jullie "in de steek te hebben gelaten" ben ik weer met wat kletspraatjes en nog wat andere wetenswaardigheden uit la douce France begonnen. Eind 2015 ben ik, i.v.m. onze verhuizing, gestopt met de "luchtpost" te sturen naar Rooi. Daarna heb ik het wat laten liggen. Maar in januari 2017 is een nieuw begin gemaakt. Echter geen nieuws uit Frankrijk maar uit Rooi!

Door: Peter Boets

De reden waarom ik weer in de pen ben geklommen is dat ik van mijn broer Jan te horen kreeg dat enkele Rooienaren "gebeld" waren over het feit dat ik al enige tijd geen luchtpost meer had ingestuurd naar jullie fraaie MooiRooiKrant! Hun "ongenoegen" hebben zij via de familie te kennen gegeven.

Je begrijpt dat het mij ten "zeerste ontstemd" heeft en heb me er nader over beraden wat hiermee aan te vangen. Dit mag met enige ironie worden gelezen.

Maanden geleden heb ik aan mijn schoonzus Mia en broer Jan aangegeven dat we met de familie (onze twee dochters met kinderen en schoonouders) de kerst zouden doorbrengen in het Belgische landschap. Een groot vakantiehuis in de buurt van Hoei. Ook maken wij, als we in de buurt van Rooi zijn, altijd gebruik van de gelegenheid om onze eigen families te ontmoeten. Dus was er een afspraak gemaakt voor een etentje op 27 december met broers, zussen en partners.

Lees meer in DeMooiRooiKrant van deze week

Afbeelding