Afbeelding

Zo leg je een goede basis voor de toekomst

Algemeen

Sint-Oedenrode - Elk kind heeft zijn kwaliteiten. Door die op te merken, geef je hem of haar zelfvertrouwen. Dit vormt de basis waarop De Springplank met kinderen werkt. Vanuit een veilige sociale omgeving, die de school is, ontwikkelen zij zich tot krachtige personen die voelen dat ze zichzelf mogen zijn. Ze bekijken de wereld met een positieve blik, durven te kiezen en staan achter hun standpunten.

Leren door positieve feedback
Wij blijven het prachtig vinden om te zien hoe een kind groeit door complimenten en opbouwende feedback. Daarom kiezen wij voor 'Taakspel', een werkvorm waarmee kinderen spelenderwijs taakgericht leren werken. Bovendien ontdekken ze gaandeweg wat een goede werkhouding is. Taakspel kan bijvoorbeeld ingezet worden tijdens een rekenles. Het voedt hun zelfvertrouwen en we zien het leerplezier toenemen. Een leeromgeving waarin plaats is voor complimenten zorgt voor een open blik, een waardevolle eigenschap met het oog op een veranderende maatschappij.

Weerbare kinderen door de bikkelmethode
Uit recent wetenschappelijk onderzoek blijkt dat pestgedrag op scholen het best kan worden aangepakt door kinderen weerbaarder te maken. Kinderen die sterk en stevig in het leven staan, kunnenzich beter staande houden, ze geven grenzen aan en tonen initiatief. Dit is buitengewoon belangrijk om tot leren te komen.

De Springplank werkt aan weerbaarheid met De Bikkeltraining. De training onderscheidt vier typen kinderen: Bikkels, Chillers, Piepers en Woestelingen. Rake namen die tot de verbeelding spreken. Alle rollen (of types) heb je nodig, alleen het is goed om te weten wanneer je welke inzet. Zo mooi om te zien dat enigszins timide kinderen heel graag eens een Woeste Willem willen zijn. Alle kinderen van onze school volgen De Bikkeltraining. De resultaten zijn bemoedigend: het draagt zienderogen bij aan een veilige leeromgeving waarin kinderen gemakkelijker zichzelf durven te zijn.

Open dag zaterdag 21 januari van 10:00 tot 12:00 uur
Bent u nieuwsgierig geworden naar onze school? We nodigen iedereen van harte uit voor onze open dag en een persoonlijke rondleiding door de school.

Kijk voor meer informatie op www.obs-despringplank.nl