Afbeelding

Een school waar kinderen worden gezien en ouders gehoord

Algemeen

Sint-Oedenrode - 'De Springplank is een warme school met oog voor ieder kind'. Zomaar een opmerking van een ouder uit de ouderraad. 'Ouders worden gezien als partners, we vormen een echt team van ouders en leerkrachten' zegt een ander. Bij Openbare Basisschool De Springplank staat samenwerking en een transparante communicatie hoog in het vaandel.

Kwalitatief goed onderwijs
Natuurlijk bieden wij allereerst kwalitatief goed onderwijs. Maar we zijn ook ambitieus, we streven naar het hoogst haalbare voor onszelf en de kinderen. Onze kracht is de leerkracht. Zij zien wat de kinderen nodig hebben en sluiten hun onderwijs daarop aan. Kinderen die extra aandacht nodig hebben krijgen die aandacht. Zo hebben we ook voor de meerbegaafde- en hoogbegaafde leerlingen met MIND een officieel uitdagend programma.

Je mag er zijn
Onze schooldeuren staan 's ochtends voor iedereen open. Ook ouders ervaren zodoende de dagelijkse praktijk van het onderwijs. Het is prachtig om te zien hoe trots kinderen zijn op wat ze gemaakt of geleerd hebben. 'Kijk, dit kan ik al'. Je ziet ze groeien, zowel de kinderen als de ouders. Wij zien telkens weer dat elk kind zijn talent heeft. Daarom geven we kinderen de ruimte om meer van zich te laten zien dan louter didactische resultaten. Sommige kinderen stralen op het podium, anderen overtreffen zichzelf tijdens een spreekbeurt en weer anderen zijn technisch begaafde knutselaars.

Goede basis voor de toekomst
Voor ons is het belangrijk dat een kind in groep 8 weet waar hij goed in is, heeft leren doorzetten en sterk in zijn schoenen staat voor de volgende stap in zijn schoolcarrière. Regelmatig zeggen middelbare scholen dat onze kinderen goed zijn voorbereid. Ze durven hun mening te geven en stellen goede vragen. Ze kunnen werken met de agenda en weten hoe je een toets kunt leren. Precies wat wij willen.

Open dag zaterdag 21 januari van 10:00 tot 12:00 uur
Bent u nieuwsgierig geworden naar onze school? We willen u van harte uitnodigen voor onze open dag en een persoonlijke rondleiding door onze school.

Kijk voor meer informatie op www.obs-despringplank.nl