Afbeelding

Onbezorgd buitenspelen bij OBS de Springplank

Roois nieuws
Afgelopen jaar was de leerlingenraad er al druk mee. Voor de kinderen van de Springplank fijn zou zijn, als ze lekker op het veld naast de school konden spelen, zonder steeds hondenpoep aan hun schoenen te krijgen. Hoe konden ze dit op een vriendelijke manier aan de hondenbezitters duidelijk maken?

Er werden bordjes getimmerd en beschilderd met positieve teksten erop, maar helaas hadden deze bordjes onvoldoende effect. Dit schooljaar kwam de leerlingeraad met een nieuw plan. Ze zochten contact met wethouder Ad van der Heijden over de mogelijkheid om een speciale afvalbak te plaatsen, waarin hondenbezitters hun zakjes me hondenpoep direct kwijt zouden kunnen.
Vooral omdat de kinderen zelf met dit initiatief kwamen, werd dit idee door de wethouder positief ontvangen. Afgelopen dinsdag was het zover. De wethouder kwam de vuilnisbak op feestelijke manier openen. Alle leerlingen hadden inmiddels een opruimzakje beschreven en versierd met positieve teksten zoals ‘De poep komt uit het kontje van het hondje. Dat mag in dit zakje en dan in het prullenbakje’. Deze zakjes werden in de hierop volgende dagen aan hondenbezitters uit de buurt uitgedeeld, met een begeleidend briefje erbij. Tijdens de opening stond er al een hondenbezitster klaar om het eerste zakje in de afvalbak te deponeren. Goed voorbeeld doet vast goed volgen. De leerlingen van de Springplank bedanken de hondenbezitters bij voorbaat voor hun medewerking en verheugen zich op onbezorgd buitenspelen op het schone veld!
Voor meer informatie www.obs-despringplank.nl