Afbeelding

Spaarsysteem en 'breaking' nieuws in app

Algemeen

Sint-Oedenrode - De app van Natuurlijk! Sint-Oedenrode krijgt vandaag een nieuwe update. Daarin komen niet de minste nieuwe features. Zo zal het vernieuwde spaarsysteem van Natuurlijk! Sint-Oedenrode erin verwerkt worden en kunnen gebruikers kiezen voor nieuwsalerts, oftewel pushberichten van MooiRooi.nl.

De app is al vanaf april in de lucht en de lancering plus de eerste maanden kunnen als een succes bestempeld worden. Er zijn namelijk al meer dan 1800 mensen die de app hebben gedownload. Om het aantal gebruikers nog verder te laten stijgen én om de app gebruiksvriendelijker en nuttiger te maken, staan er dus meer verbeteringen op de rol.

Spaarsysteem
Het spaarsysteem van Natuurlijk! Sint-Oedenrode is vorige week breed uitgemeten in DeMooiRooiKrant. Op deze pagina leest u daar nog meer informatie over. Om ook het wat jongere publiek te bewegen in eigen dorp te kopen én te sparen is besloten om het Natuurlijk! Sint-Oedenrode spaarsysteem in de app te integreren. Het aanschaffen van een fysieke pas is nog wel nodig, maar na het inscannen in de app, kan de pas in de lade blijven liggen. Een spaarder die iets koopt bij een deelnemende winkelier kan zijn barcode in de app tevoorschijn toveren zodat de winkelier de punten er bij kan scannen. Vanaf de lanceerdatum va het nieuwe spaarsysteem - 11 december - treedt dit in werking.

'Breaking' nieuws als eerste
MooiRooi.nl is de snelste nieuwsvoorziener van Sint-Oedenrode. Het is een partnership aangegaan met Natuurlijk! Sint-Oedenrode en app-ontwikkelaar Fruitcake Studio. MooiRooi zorgt voor de content van de app en de tv-schermen in het dorp. De meest actuele agenda van het dorp wordt dus geïntegreerd, maar ook het laatste nieuws. Na de update van deze week is het mogelijk voor gebruikers om zich aan te melden voor een pushbericht. Mocht er 'breaking' nieuws zijn, door MooiRooi verzorgd, dan krijgt de gebruiker dat als allereerste via de app binnen. Dit zal gaan om zeer bijzondere gebeurtenissen en niet bij alledaags nieuws. Bijvoorbeeld: 'Gemeentehuis in brand' is zo'n bijzonder nieuwsfeit, maar 'Rien Bekkers wint Kletstoernooi' weer niet, al is dat ook leuk om te lezen. Iedereen kan de functie zelf aan en uit zetten, zo blijft u dus op de hoogte van alles wat er in Sint-Oedenrode speelt, wanneer u maar wilt. Het is een extra aanvulling op de nieuwspagina die al in de app verwerkt zit.    

Nog meer verbeteringen
Aan het uitbreiden en verbeteren van het aantal fiets- en wandelroutes in Sint-Oedenrode wordt hard gewerkt. In de app van Natuurlijk! Sint-Oedenrode staan al meerdere routes. De gebruiksvriendelijkheid in het systeem is aangepast. Het wordt nu nog makkelijker en duidelijker om via de app een route te volgen. De komende tijd zullen er meerdere routes worden toegevoegd, zoals de route 'Binnendur naor Gasthuishoeve' en routes van Nijnsel naar Boskant, langs de Dommel. Die zullen op dezelfde manier worden opgezet als bijvoorbeeld Ommetje Rijsingen. Een route die enkele maanden geleden officieel geopend is.
Wat op een andere manier de gebruiksvriendelijkheid verder toe doet nemen in de app is de toegevoegde zoekfunctie bij winkels, overnachten en horeca. Een toevoeging die direct opvalt. Evenals de nieuwe lay-out. De app heeft een prachtige nieuwe look gekregen.

Voorlopig is dit de laatste update, maar er zullen er vast en zeker meer volgen. Er wordt naar toegewerkt dat de app onmisbaar is voor iedere Rooienaar, maar ook voor de toerist die Sint-Oedenrode komt bezoeken.