Noud Peters met het boek 'wie zoekt die vindt' op de plaats waar veel archeologische vondsten zijn gedaan
Noud Peters met het boek 'wie zoekt die vindt' op de plaats waar veel archeologische vondsten zijn gedaan

Hoe zag het er hier vroeger uit?

Algemeen

Nederland was niet altijd zoals wij het nu kennen. Enkele tientallen jaren geleden was er veel minder bebouwing dan nu. Enkele honderden jaren geleden was Sint-Oedenrode niet veel meer dan een versterkte vesting aan de Dommel. Maar nog veel langer geleden liepen hier mammoeten rond en in de tijd daarvoor was er hier zelfs een zee. Maar hoe weten we dat nou allemaal? Op die vraag geeft Rooienaar Ir. Noud Peters een antwoord in het jeugdboek 'Wie zoekt die vindt' dat hij komende donderdag presenteert in het Oertijdmuseum 'De Groene Poort' in Boxtel.

"Het begon allemaal toen ik met mijn kleinkinderen door een bos liep. Daar vonden we een paar botten", vertelt Noud Peters. Samen met zijn kleinkinderen bracht de gepensioneerde biologieleraar die botten naar de archeologische dienst in Eindhoven. "Daar ontdekten we met hulp van een bevriende archeoloog dat de botten een reegeit toebehoorden. Die vondst bracht me op het idee om een boek voor kinderen van rond de twaalf jaar te schrijven. In dat boek vertel ik hoe je iets over het verleden en over de geschiedenis van ons land te weten kunt komen".

Het boek 'Wie zoekt die vindt' ISBN 978-90-807642-0-0 is te koop bij het Oertijdmuseum 'De Groene Poort' in Boxtel. Bestellen kan ook via het emailadres amm.peters@kpnmail.nl van Noud Peters. De prijs van het boek bedraagt €12,50.

Lees woensdag het hele verhaal in DeMooiRooiKrant