Elise Pennings poseert trots met haar ouders, burgemeester Maas en haar vriend, die tevens haar coach is.
Elise Pennings poseert trots met haar ouders, burgemeester Maas en haar vriend, die tevens haar coach is.

Wereldkampioen gehuldigd

Algemeen

Sint-Oedenrode - Normaal worden Rooise sporters die iets gepresteerd hebben tijdens het jaarlijkse Sportgala in het zonnetje gezet. Voor Elise Pennings werd dinsdagmiddag een uitzondering gemaakt. Natuurlijk niet om een drogreden. De Rooise zwemster kroonde zich enkele weken geleden tot wereldkampioen in de opkomende sport Lifesaving. Burgemeester Maas toonde zich trots en gaf Elise een bijzonder geschenk.

Daar lagen ze op tafel. De drie medailles van Elise. Twee zilveren en een gouden. Met haar teamgenoten, maar ook individueel wist ze deze geweldige prijzen binnen te slepen in het Pieter van den Hoogenband zwemstadion. Wethouder Ad van der Heijden en burgemeester Maas waren danig onder de indruk. De twee sportfanaten vuurden vragen af op Elise, haar ouders en haar coach en vriend. Maar niet voordat een bos bloemen en een broche werden uitgereikt. "Deze broche is speciaal voor jou gemaakt", liet de burgemeester optekenen. "Het logo van de gemeente staat er op en enkele golven." Dankbaar nam de wereldkampioen het geschenk in ontvangst.
De Rooise heeft een buitengewone prestatie neergezet in een sport die in opkomst is. Lifesaving staat op de nominatie om toegelaten te worden tot de Olympische Spelen. "Amerika is van plan om miljoenen in de sport te pompen om in één ruk door te dringen tot de wereldtop. Dat helpt mee om de sport belangrijker te maken", legt vader Ton Pennings uit. Elise en haar team zullen de komende jaren dan ook meer en meer tegenstand krijgen. Nu troefden ze toplanden als Australië en Duitsland af. Heel knap, want daar doen soms professionele zwemmers mee.

Volgend jaar probeert het Nederlands team een medaille te pakken tijdens het EK in België. Een jaar later staat het WK in Australië op het programma. "Dat zou geweldig zijn", droomde Elise alvast vooruit tijdens het gezellige onderonsje in het gemeentehuis waarbij ook Cor Leijtens en Jacqueline van der Heijden namens het Sportgala aanwezig waren. Wat veel mensen niet weten is dat Elise er ontzettend veel trainingsarbeid in stopt. Niet alleen in Lifesaving, maar ook in de 'normale' categorieën waarin ze actief blijft. Ondertussen studeert ze ook nog. Om dat allemaal te kunnen combineren is al een medaille waard.


Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding