Afbeelding

Groep 8 vliegt uit

Algemeen

Sint-Oedenrode - Al deze kinderen maken volgende maand een volgende stap in hun leven. Aan het basisschooltijdperk is een einde gekomen. DeMooiRooiKrant wenst ze allemaal veel succes op de nieuwe school. Dat doet ook de eigen leerkracht. Zij blikken terug op de bijzondere periode.

Odaschool
'Groep 8 van de Odaschool heeft een heel gezellig, leuk en vooral sfeervol jaar achter de rug. Met 35 kinderen in een klaslokaal is er eigenlijk altijd wel iets te beleven en het was dan ook vaak erg gezellig en ook werd er hard gewerkt. Deze perfecte combinatie zorgde gedurende het jaar voor een heel erg fijne sfeer in de klas, waarbij iedereen het erg naar zijn zin heeft gehad. De kinderen hebben gedurende het jaar erg goed laten zien wat voor een fijne groep ze samen waren en dat ze, zeker als ze samenwerkten, heel veel haalbaar was. Denk maar aan de winst bij de Bankbattle!!
Naast dit gegeven zijn er nog veel meer dingen de revue gepasseerd, zoals het schoolkamp, de eindmusical, "de jongens tegen de meisjes", de kleuterkermis, de buitenlessen en nog veel meer. Allemaal activiteiten die mogelijk waren door de fijne sfeer in de klas en de goede samenwerking!
Nu vliegen de kinderen her en der uit en breekt er een mooie en spannende tijd voor ze aan, waarin ze nieuwe dingen gaan leren en ontdekken. Wij zijn blij dat we jullie in de klas hebben mogen hebben en deel mochten uitmaken van de mooie groep die jullie waren! Samen hebben we er een super laatste jaar van kunnen maken op de Odaschool en wij wensen jullie allemaal het allerbeste voor in de toekomst!! Namens alle juffen en meesters.

De groetjes van juf Nicky en meester Pieter.

Basisschool Kienehoef
Wat een weken, wat een maanden, wat een jaar. De zon schijnt fel wanneer ik mijn kennismakingsmiddag met de kinderen heb. T-shirt met colbert en slippers? Geen colbert, wel schoenen? Korte broek, teenslippers en T-shirt? Na lang twijfelen en hoog beraad met mijn liefde: een lange broek, schoenen en een T-shirt en wat minder twijfel a.u.b. Het wordt mijn eerste jaar voor de klas, en dan ook nog een groep 8.

Wat vliegt de tijd. Negen maanden geleden: De kinderen staan voor de buitendeur, met het gezicht tegen de raam plakkend, te wachten op de bel. Ik zit, natuurlijk wat gespannen, klaar om de kinderen te ontvangen. Na twee uur is het half vier. Ik heb het overleefd, dit wordt dus mijn klas.

Nu, terugkijkend naar de periode die geweest is, zie ik heel veel mooie dingen en een flinke groei (en dan heb ik het niet alleen over de lengte). Omdat we zoveel tijd met elkaar doorbrengen, herkennen en erkennen we de talenten die deze groep bezit. Wat zij geweldig doen, is het leren van en met elkaar. Hiermee refereer ik niet alleen aan taal, rekenen en spelling. Ook wereldoriëntatie, expressie, bewegingsonderwijs en de omgang met elkaar worden hierdoor versterkt.

Ik wens de kinderen nog heel veel mooie jaren in goede gezondheid, en hopelijk dezelfde energie die ze het afgelopen jaar toonden. Energie, waarmee zij op hun eigen manier iets moois zullen bereiken.

Leerkracht groep 8; Koen Broeren.

Basisschool De Sprongh
Juf vroeg ons een stuk over groep 8 te schrijven. Het belangrijkste is dat we elkaar nooit pesten. We hebben vijf jongens en twee meisjes. Het hoogtepunt vinden we wel de Eindcito. We scoorden namelijk bijna allemaal boven ons advies. We zijn deze maand naar de BZT-auditie geweest van de schoolband en ook wij mochten meezingen. De jury was ontroerd.
We begonnen in groep 1 op Bs Sint-Petrus met een hele lieve directeur genaamd juf Karin en nu eindigen we op Bs De Sprongh in een prachtig gebouw met een vrolijke, jonge directeur Sanne. Het kamp met Bs St Fransciscus was heel gezellig. Er zijn wat lampen gesneuveld en wat stoppen doorgeslagen in het Uilennest maar dat mocht de pret niet drukken. De middag in De Tongelreep was fantastisch. Het hele kamp heeft maar één teek ons lastig gevallen en werden we belaagd door muggen.
In kamp Vught waren de film, het monument met namen en de barakken indrukwekkend om te zien. Vreemd om ergens te zijn waar zoveel ellende is geweest. Bente van der Kei (van der Steen) deed mee aan de voorleeswedstrijd. De meisjes wonnen de sportiviteitsprijs tijdens het voetbaltoernooi en de jongens werden derde. Het carnavalsfeest in De Loop'r was heel leuk. Er werd flink gedanst. Jorg was Prins en Mark adjudant. Jilles, Bouke en Brian zorgden voor een nummer waar iedereen op los ging. We willen hierbij iedereen van Bs De Sprongh bedanken voor de mooie herinneringen.

Groetjes Groep 8

(De blonde jongen met het blauwe shirt heet Jorg, links daarvan, dan Mark, Jilles, Bente, Sosin, Sem en Brian.)

Basisschool Dommelrode
Beste groep 8-ters (jaja, bijna brugjes!) van basisschool Dommelrode. Hebben jullie de foto bij dit stukje al goed bekeken? Ik kon natuurlijk ook jullie gekke bekken uit groep 6 meesturen…maar dat heb ik toch maar niet gedaan, want wat een knappe koppen staan er op deze groepsfoto! De tijd op de basisschool is voor jullie voorbij gevlogen..met als een van de hoogtepunten dit schooljaar natuurlijk het scholenvoetbaltoernooi! Waarbij de hele klas als echt voetbalsterren en fanatieke fans zich op een hele mooie wijze aan heel Rooi heeft laten zien. En dan als kers op de taart een flinke taart van Bakkerij Bekkers, waarna veel (met name) jongens met een te volle maag naar huis toe gingen.
Wat waren jullie een toffe, gezellige klas vol met humor; van een toets maken met een paraplu in je hand, spelen met kleutermateriaal of zelf ingezet worden als kleuterklimrek tot aan het gebruiken van het eind-cito antwoordblad als kleurplaat! Dat alles zullen wij op Dommelrode zeker gaan missen.
Er waren dit jaar zelfs kinderen die een groep 9 voorstelden. Is dit omdat jullie nog niet klaar zijn om te transformeren tot brugjes? Of omdat jullie bang zijn dat jullie ons heel erg gaan missen? Wat het ook is, als je maar weet dat je de mooie basisschooltijd altijd in gedachten mag houden! Wij hebben alle vertrouwen in jullie als onze Dommelrode-Kanjers. We wensen jullie ontzettend veel plezier op jullie nieuwe school en mocht je over een tijdje nog eens zin hebben, loop dan gerust nog eens gezellig binnen!

Neeltje Verhagen
Leerkracht groep 8

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding