Afbeelding

Oprichting van Sociale Dienst Meierijstad

Algemeen

De stuurgroep van de toekomstige gemeente Meierijstad heeft besloten dat er een sociale dienst binnen de gemeente Meierijstad wordt opgezet. De huidige intergemeentelijke sociale dienst Optimisd wordt ontbonden. Om de dienstverlening die Optimisd nu verricht voor de gemeenten Bernheze en Boekel te continueren is gekeken hoe de samenwerking er na 1 januari 2017 uit komt te zien.

Dienstverleningsovereenkomsten
De drie gemeenten die op 1 januari 2017 Meierijstad gaan vormen zijn met de gemeente Bernheze en de gemeente Boekel overeengekomen om haar dienstverlening vanaf 1 januari 2017 aan hen ter beschikking te stellen. Op zeerkorte termijn worden hiervoor twee dienstverleningsovereenkomsten ondertekend.

Werk en inkomen
In deze overeenkomst wordt geregeld dat de taken op het gebied van werk en inkomen door de sociale dienst van de gemeente Meierijstad worden uitgevoerd voor de gemeenten Bernheze en Boekel. Er wordt onder meer in afgesproken dat de gemeenten Bernheze en Boekel betrokken blijven bij het beleid en de uitvoering. Daarbij blijven zij de ruimte behouden voor eigen beleidskeuzes en lokaal maatwerk.

Klanten
Bij de overgang van Optimisd naar gemeente Meierijstad komt veel kijken, denk aan het omzetten van klantsystemen, overdragen van dossiers en werken op nieuwe werkplekken. Gezamenlijk proberen wij de hinder voor de klanten van Bernheze, Boekel, Schijndel, Veghel en Sint-Oedenrode zoveel mogelijk te beperken. In het najaar van 2016 worden de uitkeringsgerechtigden schriftelijk nader geïnformeerd over de eventuele gevolgen van de nieuwe samenwerkingsafspraken.