Afbeelding

Inwoners denken mee over afvalinzameling en riolering

Algemeen

Sint-Oedenrode - De gemeentes Schijndel Sint-Oedenrode en Veghel hebben vandaag een enquête uitgezet, waarin inwoners hun wensen kunnen aangeven op het gebied van afvalscheiding en riolering. De uitkomsten van het onderzoek worden gebruikt voor de voorbereiding van het nieuwe afvalbeleid en het rioleringsplan voor toekomstig Meierijstad.

Enquête
?Uit de drie gemeentes zijn, door middel van een aselecte keuze, 4.500 adressen geselecteerd. Deze huishoudens ontvangen de enquête op papier. Inwoners kunnen hem met de bijgeleverde retourenvelop via een antwoordnummer kosteloos terugsturen. Parallel daaraan heeft de gemeente de enquête ook via internet beschikbaar gesteld, zodat hij door iedereen ingevuld kan worden. Invullen van de enquête kan via www.Meierijstad.nl/enquete tot en met 30 juni 2016. De resultaten van deze enquête zijn vanaf september op deze website te vinden. Eind juni gaan er op een aantal locaties enquêteurs de straat op om, op bijvoorbeeld markten en winkelcentra in de drie gemeenten, de enquête af te nemen.

Inwonersavond
Daarnaast wordt er in september een bijeenkomst georganiseerd om de inwoners verder te informeren over de kaders van het nieuwe afvalbeleid en de meningen daarover te inventariseren. Uiteindelijk kan de nieuwe gemeenteraad dan, mede op basis van de bewonersraadpleging, een keuze voor een herzien afval- en rioleringsbeleid maken. De datum, tijd en locatie van deze avond worden via de gemeentepagina's, website, Facebook en Twitter bekend gemaakt.