Afbeelding

Bijtincident honden bij postbode voor de rechter

Algemeen

Sint-Oedenrode - Het incident in april vorig jaar waarbij een postbode en omstanders werden verwond door een aanval van honden, krijgt een staartje. Volgens het college van B&W  bleek kort na het incident dat op hetzelfde adres een hond verbleef die afkomstig was uit hetzelfde nest als één van de honden die een spuitje kreeg. De andere hond die hetzelfde lot onderging, was de moeder.

Het college van B&W heeft daarop een zogeheten 'aanwijsbesluit' genomen, wat inhield dat er op het adres van de eigenaresse geen honden met bepaalde kenmerken (de kenmerken die verbonden waren aan de Regeling Agressieve Dieren) gehouden mogen worden. "Vanwege commotie in de directe omgeving én vanwege het feit dat de eigenaresse niet in gesprek wilde om te komen tot een oplossing" aldus het college. "Het belang van eigenaresse om deze honden te houden is afgewogen tegen de traumatische angst die in de directe omgeving leeft. Mevrouw mag nog wel degelijk honden houden, maar alleen geen honden meer die grote angst inboezemen bij de omgeving."

De verklaringen van wat er precies is gebeurd, lopen bij de betrokken partijen uiteen. De vrouw is tegen het aanwijsbesluit in beroep gegaan. De uitspraak volgt eind februari.