Na afwezigheid van een jaar is de Klumpkesrace weer terug.
Na afwezigheid van een jaar is de Klumpkesrace weer terug.

Achtste Kiwanis Klumpkesrace grootser dan ooit

Algemeen

Sint-Oedenrode - Zondag is het zover. Na een pauze van twee jaar is er zondag 27 september weer de bekende 'Kiwanis Klumpkesrace'. Op en rond de Dommel ter hoogte van Dommelzicht valt er die dag 's middags van twee tot ongeveer zeven uur 's avonds van alles te beleven in de vorm van muziek en spel. Het belangrijkste doel van de 'Klumpkesrace' is geld inzamelen voor kinderen die het minder goed hebben. In Sint-Oedenrode, maar ook elders op de deze wereld.

Met het geld dat Kiwanis door het jaar heen bij elkaar brengt worden verschillende goede doelen ondersteund. Al deze goeden doelen hebben gemeen, dat zij het leven van kinderen veraangenamen. Dat zijn enkele tientallen kinderen uit Sint-Oedenrode die, door financiële beperkingen van hun ouders, buiten de boot dreigen te vallen en niet mee kunnen doen in de maatschappij. Maar ook wereldwijd zet Kiwanis International zich in voor kinderen. Samen met Unicef wordt gewerkt aan het inenten tegen tetanus van 129 miljoen moeders en hun baby's om de kindersterfte van 60.000 per jaar te stoppen. Daarmee hoopt Kiwanis deze ziekte uiteindelijk uit kan worden gebannen.

Het wordt zondagmiddag 27 september één groot feest op de Neul. Als eerste laten Teun Rovers en Down with the Syndrom de luidsprekers schallen. Later op de middag zal de Rooise Sophie's Choice, die afgelopen zondag nog op Mallorca voor 4000 mensen draaide, laten horen dat zij hard op weg is naar de wereldtop.

Voor de kinderen zijn er verschillende spelletjes zoals spijkerbroekhangen, spijkerpoepen en miniboerengolf en daarmee zijn we meteen bij de 'Klumpkesrace', want dat is toch de hoofdact van de middag.