De Beckart
De Beckart

Nazomermarkt op Beckartplein

Algemeen

Nijnsel - De activiteitencommissie van de Beckart heeft tijdens de vakantie niet stil gezeten. Steeds op zoek naar nieuwe ideeën, is het plan ontstaan om een 'nazomermarkt' te organiseren. Vrijdag 11 september is het zover. De markt begint om 18.00 uur.

Jaarlijkse traditie
Natuurlijk ontstaan dit soort ideeën vaak vanuit ervaringen die mensen elders op doen. In vele toeristische gebieden worden ze georganiseerd en wie weet worden ook de vele toeristen, die Rooi ieder jaar bezoeken, getriggerd om de markt te bezoeken. Als het een succes wordt, is de commissie van plan om het ieder jaar en mogelijk meerdere keren in de zomerperiode te houden.

Streekproducten
Nu zien we al op woensdag reguliere marktactiviteiten ontstaan. Er staat al meer dan een jaar een visboer en sinds kort een kaasboer. En wat blijkt, als de marktkooplui kwaliteit bieden, trekken ze steeds meer klanten en blijven ze. Een reguliere markt is iets anders dan een nazomermarkt. De nazomermarkt heeft een bredere opzet en vindt niet iedere week plaats. Je kunt het vergelijken met de Jaarmarkt in Rooi, maar dan een kleinere versie. Het gaat over diverse aanbieders, zoals van streekproducten, zacht-fruit, woondecoratie, zelf vervaardigde producten en kappersbenodigheden. Er is zelfs een aanbieder van Sensi-therapie. Je zult er ook ondernemers aantreffen die hun waar aanbieden en zelfs kunstenaars die het brede publiek opzoeken. In ieder geval zijn er zo'n 15 kramen bezet.

Terras open
Om de gezelligheid te verhogen is het terras open en zal er mogelijk live muziek aanwezig zijn. Hebt u nog interesse om mee te doen? Neem dan contact op met Dorien Willems: 0413 478162.