De kersverse Nederlands kampioenen

Rooise vrouwen Nederlands Kampioen volleybal

Algemeen

Sint-Oedenrode - Het is nog steeds niet helemaal tot ze doorgedrongen, maar ze hebben het echt geflikt. Negen Rooise dames zijn dit weekend Nederlands Kampioen volleybal geworden in de categorie recreanten. Onder de naam Team mevr. Luynch wonnen ze eerder al het Zuid-Nederlands kampioenschap.

Het toernooi vond plaats in sportcentrum Olympos in Utrecht. De dames wisten niet of ze kans zouden maken op de titel, dus gingen ze heel onbevangen het strijdtoneel op. Door die onbevangenheid voelde ze niet veel druk, hoewel die natuurlijk wel toenam naarmate de dames verder in het toernooi kwamen.
De eerste wedstrijd wonnen ze met 2-0. Wedstrijd twee werd met 1-1 gelijkgespeeld en de laatste pot weer gewonnen met 2-0. In de kruisfinales kwam de druk er goed op te staan maar Team mevr. Luynch hield het hoofd koel. De finale werd bereikt met een 2-0 overwinning. Tijdens de finale waren de dames echt in een flow. Het was spannend, maar weer werd met 2-0 gewonnen en dus konden de dames zich Nederlands Kampioen noemen. Het team bestond uit de volgende vrouwen: Leonie Gevers, Angelique Valize, Carolien Theunisse, Mariette Ferrari, Miriam van Gestel, Sonja Lynch, Erna Vermeltfoort, Monic van Aarle en Miranda Koolen.