Het logo van de Week van de Toegankelijkheid
Het logo van de Week van de Toegankelijkheid

Verdient uw vereniging een vlag?

Algemeen

Is uw vereniging toegankelijk voor mensen met een beperking? Of kent u een vereniging die dat is? Laat het weten: de Week van de Toegankelijkheid verloot elke week een speciale Welkom bij de club-vlag.

Of het nu gaat om voetbal, de schaakclub of een wijkvereniging: het komt vaak voor dat verenigingen niet goed toegankelijk zijn voor mensen met een beperking. In de Week van de Toegankelijkheid (5 t/m 10 oktober) zetten verenigingen in heel Nederland hun deuren wagenwijd open voor mensen met een beperking of chronische ziekte.

Iedereen is welkom
In een toegankelijke vereniging voelt iedereen zich welkom. Niet alleen is het gebouw goed toegankelijk, ook is de informatie begrijpelijk en zijn er activiteiten waaraan iedereen kan meedoen. Het is ook belangrijk dat de leden rekening houden met mensen met beperkingen en dat iedereen prettig met elkaar omgaat. 

Hoe doet u mee?
Kent u een vereniging, of bent u zelf actief in een vereniging, die goed toegankelijk is voor mensen met een beperking? Stuur een mail naar info@weekvandetoegankelijkheid.nl en beschrijf hierin welke vereniging u voordraagt en waarom u vindt dat deze vereniging een vlag verdient. Vermeld daarbij ook de naam, het adres en de website van de vereniging die u voordraagt.

Vrijdag vlaggendag
Elke vrijdag in september en tijdens de Week van de Toegankelijkheid wordt er één vlag verloot. De winnaar krijgt daarnaast ook een vermelding op de website www.weekvandetoegankelijkheid.nl en Facebook-pagina www.facebook.com/WeekvandeToegankelijkheid.