Afbeelding

Rick van den Oever terug naar de roots

Algemeen

Sint-Oedenrode - Na zeven jaar op Papendal gewoond te hebben, is handboogschutter Rick van den Oever weer thuis gaan wonen. Het leven in Papendal werd een sleur voor de sportman en om meer rust in zijn hoofd te krijgen is de schutter terug naar Rooi gegaan. Van daaruit gaat hij weer bouwen aan een volgende stap in zijn carrière om te proberen Rio te halen.

"De laatste tijd maak ik niet echt progressie en ik hoop dat ik met een nieuwe woon- en trainingssituatie een volgende stap kan zetten in mijn sportcarrière. Ik merk nu al dat het thuis minder stressvol is en ik meer rust heb in mijn hoofd. Verder zie ik mijn ouders en vrienden ook wat vaker. Nu ik thuis woon is mijn school in Deventer best ver weg, maar hoef ik alleen nog wat opdrachten in te leveren en hoop ik in oktober te kunnen beginnen met mijn afstudeerstage en in februari/maart mijn HBO Commerciële economie sportmarketing af te kunnen ronden", doet Rick uit de doeken.

Drie weken geleden won Rick met Jan van Tongeren de zilveren medaille op het Nederlands Kampioenschap in de teamwedstrijd. Het Nederlands team heren recurve heeft zich geplaatst voor Rio 2016. Er gaan dus sowieso drie heren naar de Olympische Spelen. Rick: "Wanneer ik komend jaar een stap kan maken en in vorm kom, dan is er een goede kans dat ik naar Rio ga."