Burgemeester Alexander Legler (rechts) van Alzenau hoopt op voortzetting van de vriendschapsband met Sint-Oedenrode
Burgemeester Alexander Legler (rechts) van Alzenau hoopt op voortzetting van de vriendschapsband met Sint-Oedenrode

Burgemeester Alzenau hoopt op voorzetting vriendschapsband

Algemeen

Alexander Legler, de burgemeester van Alzenau hoopt dat de vriendschapsband tussen Sint-Oedenrode en zijn gemeente ook in de toekomst blijft bestaan. Dat vertelde hij tijdens de Bayrische Landes Gartenschau, die nog tot 16 augustus in zijn stad wordt gehouden, tegen DeMooiRooiKrant.

Legler gaf aan dat hij het voornemen heeft om volgend jaar met de gemeenteraad van Alzenau een bezoek aan Sint-Oedenrode te brengen: "We hebben sinds 2014 een nieuwe gemeenteraad en veel nieuwe leden van deze raad zijn nog nooit in Sint-Oedenrode geweest. Maar de mensen die, net als ik, al vaker in Sint-Oedenrode waren zijn elke keer weer zeer enthousiast over jullie dorp. Vooral het vele groen, de Dommel en de parken vinden wij heel bijzonder. Maar ook de manier waarop jullie voorzieningen voor ouderen tot stand brengen, spreken zeer tot onze verbeelding. Ik denk daarbij niet alleen aan Odendael, maar ook aan de manier waarop in Sint-Oedenrode de openbare ruimte is ingericht. Bij elke winkel zijn er wel voorzieningen die mensen die moeilijker ter been helpen om hun boodschappen te kunnen doen".

Ook de gemeentesecretaris van Alzenau, Mathias Simon, heeft al vele jaren goede relaties met Sint-Oedenrode en wil als hij vakantie heeft in de provincie Zeeland, even ons dorp bezoeken om burgemeester Peter Maas de hand te schudden.