Het hoofdveld van Nijnsel heeft er nooit zo strak bijgelegen.
Het hoofdveld van Nijnsel heeft er nooit zo strak bijgelegen.

Bij de buren het gras nooit meer groener

Algemeen

Nijnsel - Toen begin juni eindelijk vanuit het gemeentehuis de witte rook omhoog kringelde, ging men de volgende dag bij vv Nijnsel/TVE Reclame meteen helemaal los. De plannen voor de aanleg voor een 'hard nodig' kunstgrasveld lagen al enige tijd klaar en men wilde het karwei graag voor de zomervakantie klaren. Alle betrokken partijen hadden hier als het ware hun handtekening onder gezet.

Wethouder Ad van der Heijden, die vanwege een gezonde dosis vasthoudendheid tijdens het voorbereidende proces bij vv Nijnsel veel respect afdwong, stak de eerste schop in de grond en kon niet bevroeden dat er na zijn eenmalige inspanning nog honderden vrachtauto's zwarte grond moesten worden 'verscheept'. Fred van de Laar was elke dag vroeg uit de veren want hij was als eerste aan zet. Na drie lange dagen was er genoeg zand uit en vervolgens kon de 'bouwput' weer naarstig worden gevuld met geel zand. Tussen de bedrijven door kwam de drainage op de juiste plaats te liggen.

De KNVB bemoeit zich niet alleen met competitiezaken maar heeft ook een vinger in de kunstgraspap. Op gezette tijden komt een controleur op bezoek die er nauwlettend op toeziet dat bepaalde relevante zaken volgens plan worden uitgevoerd en voldoen aan de strenge eisen die de voetbalbond aan een kunstgrasveld stelt.

Lees woensdag verder in DeMooiRooiKrant.