Logo
Logo

Rabobank maakt start Zorg Coöperatie Rooi mogelijk

Algemeen

Een aantal vrijwilligers heeft zich sterk gemaakt voor de oprichting van de Vereniging "Zorg Coöperatie Rooi" . Na een uitgebreid onderzoek door een voorbereidingscommissie is gebleken dat er behoefte bestaat aan een dergelijke coöperatie in Sint-Oedenrode. Rabobank Hart van de Meierij heeft vanuit het coöperatief dividend een eerste startkapitaal ter beschikking gesteld, waardoor opening van het kantoor van ZCR, per 1 september een feit wordt.

Dit initiatief wordt eveneens ondersteund door de lokale KBO organisatie, die mede-initiatiefnemer is en de zorg coöperatie ondersteunt met knowhow en goedopgeleide vrijwilligers op het gebied van zorg voor senioren. Ook DeMooiRooiKrant staat achter dit initiatief en zal de Rooienaren regelmatig uitgebreid informeren over de zorg coöperatie. Computerbedrijf Total Tech heeft de vereniging gesponsord bij de aanschaf van de nodige apparatuur.

Deze positieve ondersteuning zorgt ervoor dat het bestuur en met name zorg coördinator Toon van der Wijst, samen met de vele vrijwilligers, daadwerkelijk aan de slag kan. Op Campus Fioretti is inmiddels een kantoor gehuurd, de trainingen en opleidingen voor de vrijwilligers worden opgestart en de informatiebrochures voor de werving van leden liggen bij de drukker. De adviesraad is uitgenodigd voor een eerste presentatie en 1 september vindt de officiële opening van het kantoor plaats.

Binnenkort zal in DeMooiRooiKrant uitgebreide informatie worden verstrekt over Zorg Coöperatie Rooi, waarna Rooise inwoners zich kunnen aanmelden als lid van de coöperatie. Door het lidmaatschap is men verzekerd van zorg op het moment dat die nodig is. Kwalitatieve zorg tegen een lage prijs, want de coöperatie brengt zorgvraag en zorgaanbod bij elkaar zonder tussenkomst van derden. De organisatie is volledig in handen van vrijwilligers, die het als hun taak zien om dicht bij de zorgvrager te staan en hen te helpen aan goede, betaalbare zorg. Wilt u nu al informatie? Neem dan contact op met de zorg coördinator Toon van der Wijst. Tel. 06-54353630