Komend weekend bestaat NJA 150 jaar

Roois nieuws
Sint-Oedenrode - Zaterdag 8 november wil Fanfare Nos Jungit Apollo iedereen in de gelegenheid stellen hen te feliciteren met hun 150 jarig jubileum. Dat kan tijdens de receptie in de Gouden Leeuw, van 16.00 tot 18.00 uur. Bestuur en leden zullen hierbij aanwezig zijn. Op zondag 9 november vindt In een bomvolle sporthal de Streepen het inmiddels uitverkochte Promsconcert plaats met Nico van de Wetering.

Al bijna 25 jaar lang vertolkt Nico liedjes in zijn eigen taal, het dialect van Rooi. Zijn grote voorbeeld was zijn oom Thieu Sijbers, ook wel de meester van de Brabantse streektaal genoemd. Liedjes van zijn ome Thieu hebben zo´n hoge kwaliteit dat Nico er nog steeds blij mee is dat hij ze in zijn programma mag verwerken.

Behalve nummers van zijn oom maakte Nico ook diverse eigen liedjes. In totaal produceerde Nico 4 CD´s waarvan er in al die jaren zo’n 18.000 van verkocht zijn .Een prestatie die er zijn mag. Vele van zijn liedjes zijn en waren te horen bij Omroep Brabant en bij de diverse locale en regionale TV en radio zenders. Hele goede herinneringen heeft hij aan de CD `Braborock`, waarbij 12 van zijn songs, begeleid en bewerkt werden door Private Circle. Het werd een unieke samenwerking waarbij zowel Anne van der Heijden als wel Private Circle hun artistieke talenten lieten gelden.
Nico treedt nu nog nog tientallen keren per jaar op in heel Brabant, van Boxmeer tot Steenbergen, van Bergeijk tot Chaam. Hij geniet op deze manier bekendheid in het hele Brabantse land.
Vele jaren verzorgde hij samen met accordeonist Toon van de Migra’s deze optredens. Toon is echter overvallen door een verschrikkelijk herseninfarct en is gedeeltelijk verlamd geraakt. De laatste tijd treedt Nico op met beroepsmuzikant Rob van Goethem, deze begeleidt Nico op de accordeon.
Nico vindt het een hele eer dat hij de afsluiting mag verzorgen van het Jubileum Promsconcert van NJA. Als finale zal Nico het lied: ” Altijd Fist “ ten gehore brengen samen met NJA en… juist ja: Private Circle en Anne van der Heijden. Voor meer info over Nico: www.nicovandewetering.nl. Helaas zijn er geen kaarten meer te krijgen voor dit concert. TV Meierij zal opnames maken. Op deze manier kunnen de thuisblijvers toch nog genieten van dit concert.