Afbeelding

VVD’ers Schijndel, Sint-Oedenrode en Veghel samen op weg naar fusie

Roois nieuws
Sint-Oedenrode - Vorige week woensdag hebben VVD leden, bestuursleden, fractieleden en wethouders van de lokale VVD afdelingen (Schijndel, Sint-Oedenrode & Veghel) een eerste kennismakingsbijeenkomst georganiseerd in de Gouden Leeuw van Veghel.

Het initiatief voor deze bijeenkomst was genomen door de drie voorzitters, Harry Bekkers (voorzitter VVD Schijndel a.i.), Martien van Erp (voorzitter VVD Sint-Oedenrode) en Bob van Leur (voorzitter VVD Veghel).

De fusie van de gemeenten heeft ook effect op de samenstelling van politieke partijen. Harry Bekkers, voorzitter Schijndel a.i.: ‘sportclubs, zoals voetbal- of hockeyverenigingen, hebben niet de noodzaak om te fuseren. De VVD afdelingen Schijndel, Sint-Oedenrode en Veghel zullen in de toekomst als één gezamenlijke club naar buiten treden. Deze eerste kennismaking is een stap naar een ‘nieuwe’, sterke ‘Lokale VVD’. Daarbij zou ik graag vooral inwoners uit Schijndel oproepen om zich aan te melden als men interesse heeft ‘iets’ te willen doen in de lokale politiek, we kunnen momenteel enige aanwas goed gebruiken.’ De avond werd georganiseerd door de VVD afdeling Veghel. Tijdens de voorstelronde is gebruik gemaakt van een ‘moodboard’ of wel beeldcollage.
De VVD fractie- en bestuursleden vertelden iets over hun zakelijke en privé activiteiten met de nadruk op de hobby’s. Bob van Leur: ‘het is belangrijk dat je bij een nieuwe samenwerking de tijd neemt om elkaar beter te leren kennen, vooral de mens achter de VVD politicus is belangrijk, vandaar deze insteek. Immers “all business is people business”. De drie VVD afdelingen hebben een flinke achterban; dat komt vooral tot uitdrukking bij landelijke verkiezingen want dan gaan veel stemmen naar de VVD’.

Martien van Erp, voorzitter VVD ‘Lokale Liberalen Sint-Oedenrode’: ‘ik kijk met een goed gevoel terug op deze eerste kennismakingsavond; we zijn allemaal VVD’ers en vinden elkaar niet alleen in de liberale gedachte, maar ook in de gezelligheid en dat is niet onbelangrijk’!