Afbeelding
Foto: Jeroen vd Sande

Hennepkwekerij in Erp half jaar gesloten

112

Meierijstad - Burgemeester Van Rooij van Meierijstad heeft op 9 maart 2023 een schuur, bijgebouw en zeecontainer aan de Meerbosweg in Erp gesloten voor de duur van zes maanden.

Eerder werd door de politie in deze schuur een ingerichte en in werking zijnde hennepkwekerij aangetroffen. De stroom voor deze kwekerij werd illegaal afgetapt vanuit een aangrenzend bijgebouw en in één van de op het perceel aanwezige zeecontainers werd apparatuur aangetroffen ten behoeve van deze hennepkwekerij. Gelet op de aangetroffen kweekapparatuur, de illegaal aangebrachte stroomvoorziening en de in totaal 260 aangetroffen hennepplanten, kan worden gesproken van een professionele hennepkwekerij.

Gemeente Meierijstad vindt een veilige woon- en leefomgeving voor haar inwoners van groot belang. Om het gebruik van panden voor hennepteelt tegen te gaan en de openbare orde en het woon- en leefklimaat te herstellen en te beschermen wordt de schuur, het aangrenzende bijgebouw en de betreffende zeecontainer voor zes maanden gesloten en verzegeld.

Melden helpt
Naast de rol van de overheid is ook de rol van inwoners ontzettend belangrijk. Inwoners kunnen signalen, verdachte situaties of vermoedens van criminele activiteiten altijd melden. Bij de gemeente via telefoonnummer 14 0413, en bij de politie via telefoonnummer 0900 - 8844. Anoniem melden kan ook bij Meld Misdaad Anoniem via telefoonnummer 0800 - 7000 of www.meldmisdaadanoniem.nl.