Luchtfoto van de Hoevenbraak in Schijndel
Luchtfoto van de Hoevenbraak in Schijndel Foto: Bas Ulehake

Drugspand gesloten in Schijndel

112 112 berichten

Schijndel - Burgemeester Van Rooij van Meierijstad heeft op donderdag 13 januari 2022 een woning en het daarbij behorende erf aan de Populierstraat in Schijndel voor drie maanden gesloten op grond van de Opiumwet. Eerder is in deze woning een handelshoeveelheid harddrugs aangetroffen. Daarnaast is er geconstateerd dat er vanuit deze woning, en in de directe omgeving daarvan, werd gedeald in harddrugs. Voorwerpen en middelen die hiervoor nodig zijn werden ook in de woning aangetroffen. 

De politie ontving eerder diverse anonieme meldingen over dat er gedeald werd vanuit, en in de directe omgeving van, deze woning. Uit politieobservaties ter plaatse en verklaringen van de afnemers en bewoners kon worden geconcludeerd dat er inderdaad sprake was van de handel in harddrugs. Er werd in totaal 5 gram cocaïne en 75,5 XTC pillen aangetroffen. Ook trof de politie diverse voorwerpen en middelen aan die nodig zijn voor drugshandel, zoals verpakkingsmateriaal en versnijdingsmiddelen. Dit is in strijd met de Opiumwet. 

Gemeente Meierijstad vindt een veilige woon- en leefomgeving voor haar inwoners van groot belang. Om het gebruik van panden voor de productie van en handel in drugs tegen te gaan en de openbare orde en het woon- en leefklimaat te herstellen en te beschermen wordt het pand voor drie manden gesloten en verzegeld. 

Melden helpt
Naast de rol van de overheid is ook de rol van inwoners ontzettend belangrijk. Inwoners kunnen signalen, verdachte situaties of vermoedens van criminele activiteiten altijd melden. Bij de gemeente via telefoonnummer 14 0413, en bij de politie via telefoonnummer 0900 - 8844. Anoniem melden kan ook bij Meld Misdaad Anoniem via telefoonnummer 0800 - 7000 of www.meldmisdaadanoniem.nl