Rhode verliest met van Helvoirt

Sint-Oedenrode - Ondanks dat Rhode voor de rust zeker niet de mindere was tegen Helvoirt keek het na 45 minuten toch tegen een 3-0 achterstand aan. In de tweede helft deed Rhode er schepje boven op, kwam terug tot 3-2, maar de gelijkmaker, waar het zeker recht op had, kwam niet op het scorebord.

Helvoirt had wel een flitsende start. Al in de 1e minuut was er een levensgrote kans die werd gemist en ook de herkansing werd naast geschoten. Maar het was uitstel van executie. In de 3e minuut werd uit de rebound de 1-0 binnen geschoten. Rhode kreeg snel daarna meer controle op de wedstrijd. In de 12e minuut was er een eerste serieuze kans voor Rhode, een kopbal van Geert Oerlemans uit een vrije trap die naast ging. Amper 1 minuut later kopte Mart Krüsemann een voorzet van Koen vd Zanden net naast. En nauwelijks 2 minuten later was er, na een fraaie combinatie over 3 schijven, een kans voor Daan van Dinten, maar ook die leverde niks op. Helvoirt deed het beter. Een voorzet van links leek rechts over de zijlijn te gaan, maar werd nog onderschept en uit de voorzet werd het 2-0. In de 26e minuut werd Mart Krüsemann onderuit gehaald met een strafschop als resultaat. Daan van Dinten mocht het vonnis gaan voltrekken, maar de doelman koos de juiste hoek. Vervolgens waren er nog een paar goede kansen voor Rhode, een uit een voorzet van Simon vd Wetering en een voorzet van Koen vd Zanden die rakelings voorlangs ging. En zoals zo vaak viel toen het doelpunt aan de andere kant. Ingeleid door balverlies op het middenveld kon de bal uit de voorzet binnen worden gewerkt, 3-0.

Ondanks de 3-0 achterstand wilde Rhode zich nog niet gewonnen. Teun Latijnhouwers, net in de ploeg, rondde in de 49e minuut een mooie actie af, 1-3. Direct daarna waren er 2 kansen voor Simon vd Wetering, een uit een voorzet van Joep Vermeltvoort en de andere na een fraaie actie van Bas van Kuringen. Rhode was de betere ploeg, maar toch had ook Helvoirt wel een paar kansjes, er werd zelfs gescoord, maar het doelpunt vond geen genade in de ogen van de scheidsrechter wegens gevaarlijk spel. In de 68e minuut kwam de spanning weer helemaal terug. Roel Smeets knalde van 20 meter een vrije trap hard binnen, 3-2. In het laatste kwartier hing de gelijkmaker in de lucht, er waren diverse kansen, maar de gelijkmaker, die Rhode zeker wel verdiende, bleef uit.